Falafel ja hernehummus

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Falafel ja hernehummus

Kokeile vegaanisia falafel-pyöryköitä kvinoan ja lehtikaalihöystön kera. Ihanan pehmeä hernehummus täydentää annoksen! 

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

150 
g 
punakaalia
2 
kpl 
valkosipulinkynttä
2 
rkl 
oliiviöljyä
2 
dl 
pakasteherneitä
2 
dl 
kvinoaa
100 
g 
fetajuustoa
tuoretta korianteria
HERNEHUMMUS:
4 
dl 
pakasteherneitä
1/2 
valkosipulinkynttä
1 
tl 
seesamiöljyä
1 
kpl 
lime (mehu & raastettu kuori)
2 
dl 
oliiviöljyä
suolaa

Valmistus

  1. Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.

  2. Suikaloi punakaali ohuiksi siivuiksi joko mandoliinilla tai veitsellä. Laita punakaali kylmään veteen, jotta siitä tulee rapeaa.

  3. Sekoita kaikki hernehummuksen aineet keskenään tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

  4. Valmista falafelit pakkauksen ohjeen mukaan.

  5. Kuullota chiliä ja valkosipulia oliiviöljyssä paistinpannulla korkealla lämmöllä. Lisää lehtikaali ja kuullota muutaman minuutin ajan, kunnes neste haihtuu. Sekoita mukaan herneet ja kvinoa ja mausta suolalla.

  6. Laita hernehummusta syvän lautasen pohjalle. Lisää kuullotettu lehtikaali sekä punakaali, murenna päälle fetajuusto ja viimeistele korianterilla. Tarjoile yhdessä falafelin kanssa. 

Tarjoiluehdotukset

Jos hummusta jää yli, voit tarjota sitä paahtoleivän päällä tai sipsien kanssa!