
15 min
kypsennysaika
4
Annokset
Lähi-idästä kotoisin olevat friteeratut falafel-pyörykät sopivat hyvin pitaleivän väliin. Annos viimeistellään jogurttikastikkeella, jossa maistuu minttu, sitruuna ja valkosipuli.
Valmistus
Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja anna maustua kylmässä.
Lämmitä paistinpannu keskilämmölle. Laita voi pannulle ja paista falafel-pyöryköitä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kuumia ja pinnalta rapeita.
Lämmitä pitaleivät uunissa tai mikrossa. Halkaise pitaleivät ja kokoa leivän väliin salaatti, tomaatti, punasipuli ja kurkku. Nosta päällimmäiseksi falafel-pyörykät ja lusikoi päälle runsaasti jogurttikastiketta. Tarjoa pitaleipä paperitaskusta.
Ainesosat
Tähän reseptiin tarvittavat Findus-tuotteet
Ainesosien luettelo
1 
pkt 
 Green Cuisine Falafel
50 
g
 voita
4 
pitaleipä
1 
ps
 jääsalaatti
 revittynä
2  
viipaleina
1 
punasipuli
 ohuina renkaina
1/3 
kurkku
 viipaleina
Jogurttikastike:
2 
dl
 ruokajogurttia
8  
minttua
 hienonnettuna
1/2  
sitruunan mehu ja kuori
1 
tl
 suolaa
1/2 
tl
 sokeria
1 
valkosipulinkynsi
 raastettuna
Oletko valmistanut tämän reseptin? Jätä meille arvostelu!
Maistuvia vaihtoehtoja

Libanonilainen falafel-pita 
15 min

Falafel kukka- ja parsakaaliriisillä
25 min

Falafel ja paprika-mantelipasta
35 min

Falafelia & halloumia kvinoan, parsakaalin ja kurpitsan kanssa
25 min

Falafelia bulgurin, kesäkurpitsan ja kikherneiden kanssa
30 min

Falafel kesäkurpitsa-porkkanaspagetilla
25 min

Falafel-pyörykät & tomaattisalsa

Falafel halloumi-juustolla ja kasviksilla
25 min

Falafelwrap & salaattia valkosipulikastikkeella

Falafel ja hernehummus
35 min

