Libanonilainen falafel-pita

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Lähi-idästä kotoisin olevat friteeratut falafel-pyörykät sopivat hyvin pitaleivän väliin. Annos viimeistellään jogurttikastikkeella, jossa maistuu minttu, sitruuna ja valkosipuli.

 

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

50 
g
 
voita
4 
pitaleipä
1 
ps
 
jääsalaatti
 
revittynä
2  
viipaleina
1 
punasipuli
 
ohuina renkaina
1/3 
kurkku
 
viipaleina
 
Jogurttikastike:
2 
dl
 
ruokajogurttia
8  
minttua
 
hienonnettuna
1/2  
sitruunan mehu ja kuori
1 
tl
 
suolaa
1/2 
tl
 
sokeria
1 
valkosipulinkynsi
 
raastettuna

Valmistus

  1. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja anna maustua kylmässä. 

  2. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle. Laita voi pannulle ja paista falafel-pyöryköitä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kuumia ja pinnalta rapeita.

  3. Lämmitä pitaleivät uunissa tai mikrossa. Halkaise pitaleivät ja kokoa leivän väliin salaatti, tomaatti, punasipuli ja kurkku. Nosta päällimmäiseksi falafel-pyörykät ja lusikoi päälle runsaasti jogurttikastiketta. Tarjoa pitaleipä paperitaskusta.

MITÄ MIELTÄ ASIAKKAAMME OVAT
Anna arvio
Tietosi
*
*
* Pakollinen tieto
Arviosi
Anna arvio
*
*
* Pakollinen tieto
Arvioi ensimmäisenä tätä reseptiä