
Valmistus
PAISTINPANNU:
Kuumenna hieman öljyä paistinpannussa. Paista falafel-pyöryköitä n. 14-16 minuuttia miedolla lämmöllä. Kääntele välillä.
UUNI:
Lämmitä uuni 225°C. Laita jäiset falafel-pyörykät uuninkestävään vuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle ja lämmitä n. 18-20 minuuttia.
Kypsennysajat ovat suuntaa antavia ja vaihtelevat laitekohtaisesti.
Ainekset
Keitetty kikherne 61 %, sipuli, MANNASUURIMO (VEHNÄ), rapsiöljy, persilja, valkosipuli, nostatusaineet (E450, E500, maissitärkkelys), suola, juustokumina, stabilointiaine (E461) ja mausteuute (korianteri, cayennepippuri). Saattaa sisältää SELLERIÄ.
Allergeenit
| Gluteeni |
Pakkausmerkinnät
Falafel Pyörykät ovat nopea ja maukas apu kiireiselle kokille ja sopivat niin kasvisvaihtoehdoksi kuin lisukkeeksi. Kokeile yhdessä Falafeleita ja tomaattisalsaa: 2 valkosipulinkynttä murskattuna, 2 rkl oliiviöljyä, 1 tlk tomaattimurskaa, 1 rkl balsamiviinietikkaa, 1 rkl hunajaa, suolaa ja pippuria. Kuullota valkosipulimurska öljyssä. Lisää loput ainekset ja kiehauta. Salsa voidaan tarjota lämpimänä tai kylmänä.
![]()
Vegaani
Ravintosisältö per 100 g
| energiaa (kJ) | 948 kJ |
| energiaa (kcal) | 227 kcal |
| rasvaa | 12 g |
| josta tyydyttyneitä rasvoja | 0,8 g |
| hiilihydraatti | 21 g |
| josta sokereita | 1,8 g |
| proteiinia | 6,7 g |
| suola | 1,2 g |
| ravintokuitua | 4,1 g |
Lisää arvostelu
Suosikki reseptimme










