[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti

Pähkinäöljyllä maustettua ruusukaalia ja vuohenjuustoa

Pähkinäöljyllä maustettua ruusukaalia ja vuohenjuustoa
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ruusukaali on halkaisijaltaan reilun parin sentin kokoinen ja muistuttaa pientä kaalinkerää. Se sopii monenlaisien ruokien lisukkeeksi. Tarjoile pähkinäöljyssä pyöritetyt ruusukaalit paahdetun vuohenjuuston kera.

 

'
Valmistusaika
4
Annosten määrä

Ainesosat

  • 1 pkt Ruusukaali
    Ruusukaali
  • 2 rkl pähkinäöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voita
  • 200 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 6 viikunaa lohkoiksi leikattuna
  • 1 dl saksanpähkinää paahdettuna
  • 1 pnt rucolaa
  • Hunajavinegretti:
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. Sekoita vinegretin aineet yhteen ja sekoita kunnes suola on liuennut nesteeseen. Anna maustua huoneenlämmössä.
  2. Leikkaa ruusukaalit neljään osaan ja laita kulhoon. Kaada päälle pähkinäöljy ja suola. Pyörittele sekaisin. Paista kuumalla pannulla kaaleihin reilusti väriä. Lisää lopuksi pannulle voi ja anna sen ruskistua. Ota kaalit pois pannulta.  
  3. Murusta vuohenjuusto uunipellille ja paahda 230 asteessa grillivastuksen alla noin 5 minuuttia.
  4. Sekoita kulhossa ruusukaali, viikunalohkot, saksanpähkinät ja rucola. Mausta reilusti hunajavinegretillä. Annostele salaatti lautaselle ja nosta päälle paahdettua vuohenjuustoa. Voit viimeistellä salaatin pirskottelemalla päälle vielä vinegrettiä ja rouhimalla päälle mustapippuria.
[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti