Pähkinäöljyllä maustettua ruusukaalia ja vuohenjuustoa

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Pähkinäöljyllä maustettua ruusukaalia ja vuohenjuustoa

Ruusukaali on halkaisijaltaan reilun parin sentin kokoinen ja muistuttaa pientä kaalinkerää. Se sopii monenlaisien ruokien lisukkeeksi. Tarjoile pähkinäöljyssä pyöritetyt ruusukaalit paahdetun vuohenjuuston kera.

 

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

1 
pkt  
ruusukaalia pakasteena
2 
rkl 
pähkinäöljyä
1 
tl 
suolaa
1 
rkl 
voita
200 
g 
pehmeää vuohenjuustoa
6 
viikuna
 lohkoiksi leikattuna
1 
dl 
saksanpähkinää
 paahdettuna
1 
pnt 
rucolaa
 Hunajavinegretti:
1 
dl 
oliiviöljyä
2 
rkl 
omenaviinietikkaa
2 
rkl 
hunajaa
1 
tl 
suolaa
 rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. Sekoita vinegretin aineet yhteen ja sekoita kunnes suola on liuennut nesteeseen. Anna maustua huoneenlämmössä.
  2. Leikkaa ruusukaalit neljään osaan ja laita kulhoon. Kaada päälle pähkinäöljy ja suola. Pyörittele sekaisin. Paista kuumalla pannulla kaaleihin reilusti väriä. Lisää lopuksi pannulle voi ja anna sen ruskistua. Ota kaalit pois pannulta.  
  3. Murusta vuohenjuusto uunipellille ja paahda 230 asteessa grillivastuksen alla noin 5 minuuttia.
  4. Sekoita kulhossa ruusukaali, viikunalohkot, saksanpähkinät ja rucola. Mausta reilusti hunajavinegretillä. Annostele salaatti lautaselle ja nosta päälle paahdettua vuohenjuustoa. Voit viimeistellä salaatin pirskottelemalla päälle vielä vinegrettiä ja rouhimalla päälle mustapippuria.