Ruusukaali ja paistettu pekoni

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
2

Klassinen ruusukaali-pekoni ateria

Ruusukaali ja pekoni on mainio talvinen lisuke lipeäkalalle, kalkkunalle ja kinkulle.

Ruusukaali on mitä parhainta talviruokaa sillä sen sato voidaan korjata ensimmäisten yöpakkasten jälkeen. Se sopii makunsa puolesta myös mainiosti joulupöydän ja muiden voimakkaan makuisten talvisten ruokien lisukkeeksi.

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
2

Ainesosat

1 
ps
 
ruusukaalia pakasteena
1 
pkt
 
pekonia siivuina tai kuutioina
Öljyä
Suolaa
Pippuria

Valmistus

  1. Leikkaa pekoni paloiksi, mikäli tarpeen. Paista lämpimässä paistinpannussa ja laita sivuun odottamaan.
  2. Laita hieman öljyä sekä ruusukaalit suureen, lämpimään paistinpannuun. Paista ruusukaaleja noin 6–7 minuuttia samalla käännellen. Voit alentaa lämpöä paistamisen loppua kohti.
  3. Lisää pekoni paistamisen loppuvaiheessa.
  4. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla. Mikäli olet käyttänyt kuivasuolattua pekonia, ei lisää suolaa välttämättä tarvita.

Tarjoiluehdotukset

Tarjoile ruusukaali ilman pekonia

Käytä pekonin sijaan pähkinöitä. Rouhi hasselpähkinät, saksanpähkinät tai cashewpähkinät ja sekoita joukkoon tai paista ruusukaalien kanssa viimeisenä. Pinjansiemenet ja leipäkrutongit toimivat myös pekonin sijaan. Krutonkien valmistaminen itse estää ruokahävikin syntymistä ja voit lisäksi maustaa ne juuri kuten itse haluat.

Käytä pähkinöitä ja siemeniä vaikka näin

Lisää ruokaan rouhittuja hasselpähkinöitä paistamisen loppua kohden. Sekoita lopuksi joukkoon omenanpaloja ja hienoksi silputtua persiljaa. Voit myös puristaa joukkoon sitruunamehua.

Paista ensin pinjansiemeniä kuivalla pannulla ja laita sitten sivuun. Paista ruusukaaleja hienonnetun valkosipulin kanssa ja kaada joukkoon sekoitus hunajaa sekä valkoviinibalsamicoa tai omenaviinietikkaa, joka saa kiehua pannussa paistamisen lopuksi. Lisää lopuksi pinjansiemenet ja parmesaania maun mukaan.

Mikäli käytät pekonia, voit lisätä sen tässä vaiheessa tai tarjoilla sen lisukkeena erikseen.

MITÄ MIELTÄ ASIAKKAAMME OVAT
Anna arvio
Tietosi
*
*
* Pakollinen tieto
Arviosi
Anna arvio
*
*
* Pakollinen tieto
Arvioi ensimmäisenä tätä reseptiä