5 min
valmistusaika
15 min
kypsennysaika
4
Annokset
Ruusukaali on pieni kooltaan, mutta suuri maultaan. Ruusukaali on rapea ja siinä on kaalille tyypillistä makeutta. Kokeile tätä helppoa ruusukaalilisuketta esim. liharuokien kanssa tai vaikka joulupöytään!
Valmistus
- Halkaise ruusukaalit. Kuori ja leikkaa salottisipuli pieniksi kuutioiksi.
- Kiehauta kasarissa 1 dl vettä ja lisää ruusukaalit. Mausta suolalla ja pippurilla. Höyrytä kannen alla n. 5 min tai kunnes ruusukaalit ovat kypsiä.
- Kuullota salottisipulikuutiot pannulla tai kasarissa pienessä määrässä öljyä.
- Vatkaa kulhossa oliiviöljy, punaviinietikka ja sinappi kastikkeeksi. Kaada lämpimän ruusukaaliseoksen joukkoon kastike sekä sipulit ja nostele ainekset sekaisin. Viimeistele ruusukaalilisuke hienonnetulla persiljalla.
Tarjoiluehdotukset
- Voit soveltaa ohjetta myös muihin kaaleihin.
Ainesosat
Tähän reseptiin tarvittavat Findus-tuotteet
Ainesosien luettelo
1
ps
Ruusukaali
2
kpl
salottisipulia
ripaus rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
3
rkl
oliiviöljyä + kuullottamiseen
1
rkl
punaviinietikkaa
2
tl
sinappia
1
nippu hienonnettua lehtipersiljaa