Ruusukaalilisuke

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4
Ruusukaalilisuke

Ruusukaali on pieni kooltaan, mutta suuri maultaan. Ruusukaali on rapea ja siinä on kaalille tyypillistä makeutta. Kokeile tätä helppoa ruusukaalilisuketta esim. liharuokien kanssa tai vaikka joulupöytään!

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

2 
kpl 
salottisipulia
ripaus rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
3 
rkl 
oliiviöljyä + kuullottamiseen
1 
rkl 
punaviinietikkaa
2 
tl 
sinappia
1 
nippu hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistus

  1. Halkaise ruusukaalit. Kuori ja leikkaa salottisipuli pieniksi kuutioiksi.
  2. Kiehauta kasarissa 1 dl vettä ja lisää ruusukaalit. Mausta suolalla ja pippurilla. Höyrytä kannen alla n. 5 min tai kunnes ruusukaalit ovat kypsiä.
  3. Kuullota salottisipulikuutiot pannulla tai kasarissa pienessä määrässä öljyä.
  4. Vatkaa kulhossa oliiviöljy, punaviinietikka ja sinappi kastikkeeksi. Kaada lämpimän ruusukaaliseoksen joukkoon kastike sekä sipulit ja nostele ainekset sekaisin. Viimeistele ruusukaalilisuke hienonnetulla persiljalla.

Tarjoiluehdotukset

Voit soveltaa ohjetta myös muihin kaaleihin.
MITÄ MIELTÄ ASIAKKAAMME OVAT
Anna arvio
Tietosi
*
*
Arviosi
Anna arvio
*
*
Arvioi ensimmäisenä tätä reseptiä