Pähkinäöljyllä maustettua ruusukaalia ja vuohenjuustoa

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ruusukaali on halkaisijaltaan reilun parin sentin kokoinen ja muistuttaa pientä kaalinkerää. Se sopii monenlaisien ruokien lisukkeeksi. Tarjoile pähkinäöljyssä pyöritetyt ruusukaalit paahdetun vuohenjuuston kera.

 

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

1 
pkt
 
ruusukaalia pakasteena
2 
rkl
 
pähkinäöljyä
1 
tl
 
suolaa
1 
rkl
 
voita
200 
g
 
pehmeää vuohenjuustoa
6 
viikuna
 
lohkoiksi leikattuna
1 
dl
 
saksanpähkinää
 
paahdettuna
1 
pnt
 
rucolaa
 
Hunajavinegretti:
1 
dl
 
oliiviöljyä
2 
rkl
 
omenaviinietikkaa
2 
rkl
 
hunajaa
1 
tl
 
suolaa
 
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. Sekoita vinegretin aineet yhteen ja sekoita kunnes suola on liuennut nesteeseen. Anna maustua huoneenlämmössä.
  2. Leikkaa ruusukaalit neljään osaan ja laita kulhoon. Kaada päälle pähkinäöljy ja suola. Pyörittele sekaisin. Paista kuumalla pannulla kaaleihin reilusti väriä. Lisää lopuksi pannulle voi ja anna sen ruskistua. Ota kaalit pois pannulta.  
  3. Murusta vuohenjuusto uunipellille ja paahda 230 asteessa grillivastuksen alla noin 5 minuuttia.
  4. Sekoita kulhossa ruusukaali, viikunalohkot, saksanpähkinät ja rucola. Mausta reilusti hunajavinegretillä. Annostele salaatti lautaselle ja nosta päälle paahdettua vuohenjuustoa. Voit viimeistellä salaatin pirskottelemalla päälle vielä vinegrettiä ja rouhimalla päälle mustapippuria.
MITÄ MIELTÄ ASIAKKAAMME OVAT
Anna arvio
Tietosi
*
*
* Pakollinen tieto
Arviosi
Anna arvio
*
*
* Pakollinen tieto
Arvioi ensimmäisenä tätä reseptiä