Larb Gai -salaatti

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Larb Gai on suosittu thaimaalainen ruoka, joka valmistetaan yleensä broilerin jauhelihasta. Sen voi korvata myös possulla tai naudalla. Minttu ja lime antavat salaatille sen ominaisen maun. Larb Gain voi tarjoilla salaattina tai sen voi annostella salaatinlehtien päälle, jolloin suupalat on kätevä syödä sormin.

 

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

400 
g
 
broilerin, porsaan tai naudan jauhelihaa
2 
rkl
 
öljyä
1 
ps
 
1/2 
rkl
 
chilirouhetta
2 
tl
 
sokeria
3 
rkl
 
kalakastiketta
2 
limen mehu
4 
salottisipuli
 
suikaleina
1/2 
pnt
 
korianteria hienonnettuna
1/2 
pnt
 
thai-basilikaa
 
hienonnettuna
1/2 
pnt
  
tuoreita mintunlehtiä
3 
kevätsipulia
1/2 
dl
 
jasmiiniriisia

Valmistus

  1. Paahda riisiä kuivalla pannulla noin 10−15 minuuttia kunnes se on kullanruskeaa. Hienonna riisi morttelissa tasaiseksi ”korppujauhoksi”.

  2. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää pannulle öljy. Lisää jauheliha ja paahda kypsäksi. Nosta jauheliha pois pannulta kulhoon. 

  3. Paahda samalla pannulla kasvisekoitusta noin 5 minuuttia ja nosta jauhelihan päälle. 

  4. Lisää kulhoon jäähtynyt paahdettu riisi ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kaikki loput aineet ja nostele tasaiseksi. Mausta vielä halutettasi kalakastikkeella ja limemehulla. Tarjoile joko salaattina tai pienten salaatinlehtien päältä sormisyötävänä.

MITÄ MIELTÄ ASIAKKAAMME OVAT
Anna arvio
Tietosi
*
*
* Pakollinen tieto
Arviosi
Anna arvio
*
*
* Pakollinen tieto
Arvioi ensimmäisenä tätä reseptiä