Hans Välimäen flatbread vegepyöryköillä 

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
2

Oletko kyllästynyt pizzaan? Kokeile välillä flatbreadia! Hans Välimäki on kehittänyt täysin lihattomat, herkulliset ”lättänäleivät”, joiden täytteenä on Green Cuisine Vegepyöryköitä ja mehevää mozzarellaa. Flatbread on pizzan kaltainen, mutta sen pohja kypsennetään ensin ja täytteet kasataan vasta kypsän pohjan päälle.

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
2

Ainesosat

FLATBREAD:
500 
g
 
jauhoja
1 
ps
 
kuivahiivaa
3 
dl
 
vettä
2 
tl
 
suolaa
2-3 
rkl
 
oliiviöljyä
PÄÄLLE:
1 
ps
 
1-2 
kuulaa mozzarellaa
3-4 
rkl
 
pecorinoa tai parmesaania
1 
rasia kirsikkatomaatteja puolitettuina
oliiviöljyä
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Valmistus

  1. Leivo flatbread-leipätaikina. Kaada kädenlämpöinen vesi kulhoon. Lisää veden joukkoon suola, sekoita jauhot ja kuivahiiva ja lisää nekin veden joukkoon. Vaivaa käsin tai koneella n. 6-7 min, lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä toiset 6-7 min.
  2. Anna taikinan levät vaivauksen jälkeen n. 30 min, muotoile sämpylöiksi ja anna kohota. Kun taikina on kohonnut, kauli ohuiksi letuiksi, anna kohota hetki ja paista kuivalla paistonpannulla kypsiksi.
  3. Paista Green Cuisine Vegepyörykät toisessa pannussa pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
  4. Mausta paistetut flatbreadit tai nk. lättänäleivät oliiviöljyllä ja annostele pyörykät päälle sekä revi mozzarellaa. Kokoa siten, että lopputulos muistuttaa pizzaa ja koristele lopuksi pecorinolla, parmesaanilla tai muulla vahvalla juustolla sekä tuoreilla yrteillä. Rouhi päälle mustapippuria maun mukaan.

Tarjoiluehdotukset

Flatbreadin päälle voit kasata melkein mitä vain täytteitä ja käyttää vaikka jääkaapista löytyvät salaatinjäämät ja juustonloput.
MITÄ MIELTÄ ASIAKKAAMME OVAT
Anna arvio
Tietosi
*
*
* Pakollinen tieto
Arviosi
Anna arvio
*
*
* Pakollinen tieto
Arvioi ensimmäisenä tätä reseptiä