Sitruunaleikkeet, tomaatti-sipulivinegrettiä ja paahdettuja kaaleja

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

2 
rkl
 
voita
 
Tomaatti-sipulivinegretti:
1 1/2 
dl
 
oliiviöljyä
1 
sipuli kuutioituna
3-4 
oksaa
 
timjamia
1 
tl
 
suolaa
1 
tl
 
sokeria
1/2 
dl
 
valkoista balsamiviinietikkaa
10 
kirsikkatomaattia
1 
kukkakaalin nuput
1 
romanescun nuput
1 
parsakaalin nuput
50 
g
 
voita ruskistettuna
1 
tl
 
suolaa
1/2 
sitruunan mehu
1/2 
pnt
 
basilikaa

Valmistus

  1. Valmista aluksi vinegretti. Mittaa kattilaan oliiviöljy, sipuli, timjami ja mausteet. Anna hautua kattilassa miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää joukkoon etikka ja kirsikkatomaatit. Keitä noin 5 minuuttia. Poimi timjaminoksat pois ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Siivilöi kulhoon, tarkista maku ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pyörittele kaalien nuput ruskistetussa voissa. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla. Paahda uunissa noin 6−7 minuuttia.
  3. Paahda kalaleikkeet voissa miedolla lämmöllä noin 6 minuuttia. Kokoa lautaselle paahdetut kaalit, sitruunaleikkeet sekä vinegretti. Viimeistele tuoreilla basilikanlehdillä.
MITÄ MIELTÄ ASIAKKAAMME OVAT
Anna arvio
Tietosi
*
*
* Pakollinen tieto
Arviosi
Anna arvio
*
*
* Pakollinen tieto
Arvioi ensimmäisenä tätä reseptiä