
15 min
valmistusaika
25 min
kypsennysaika
4
Annokset
Anna kalapuikoille raikas päivitys helmicouscousilla, yrttiöljyllä ja pikkelöidyllä punasipulilla. Tämä värikäs ja maukas kalaresepti sisältää sitruunapaistettua parsaa ja tuoretta pinaattia – täydellinen moderni illallinen vuodelle 2025!
Valmistus
- Kiehauta pikkelöintiliemi etikan, sokerin ja veden kanssa. Lisää punasipulilohkot ja anna jäähtyä noin 20 minuuttia.
- Soseuta yrtit, valkosipuli, rypsiöljy ja suola tasaiseksi yrttiöljyksi.
- Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja paahda helmicouscousia, kunnes se saa hieman väriä ja tuoksuu paahteiselta. Lisää vesi ja suola, keitä kannen alla noin 6–7 minuuttia.
- Valuta vesi pois ja sekoita joukkoon yrttiöljy juuri ennen tarjoilua. Lisää pinaatti, viipaloidut retiisit ja pikkelöity punasipuli.
- Paista kalapuikot pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paista parsat kevyesti rasvassa.
- Halkaise sitruunat ja paista ne kuivalla pannulla kuumalla lämmöllä.
- Tarjoile kalapuikot couscoussalaatin, paistetun parsan ja sitruunanpuolikkaiden kanssa.
Ainesosat
Tähän reseptiin tarvittavat Findus-tuotteet
Ainesosien luettelo
16
kpl
Filee kalapuikot 896g
3
dl
helmicouscousia
1
rkl
oliiviöljyä
vettä
1
tl
suolaa
70
gr
pinaattia
6
retiisiä
8
vihreää parsaa
1
rkl
rasvaa paistamiseen
2
sitruunaa
Pikkelöity punasipuli:
2
punasipulia, kuorittu ja lohkottu
0,5
dl
etikkaa
1
dl
sokeria
1,5
dl
vettä
Yrttiöljy:
1
dl
tuoreita yrttejä
½-1
valkosipulinkynsi, raastettuna
0,5
dl
rypsiöljyä
½
tl
suloaa