Kalapuikot helmicouscousin ja yrttiöljyn kanssa

15 min
valmistusaika
25 min
kypsennysaika
4
Annokset
Anna kalapuikoille raikas päivitys helmicouscousilla, yrttiöljyllä ja pikkelöidyllä punasipulilla. Tämä värikäs ja maukas kalaresepti sisältää sitruunapaistettua parsaa ja tuoretta pinaattia – täydellinen moderni illallinen vuodelle 2025!

Valmistus

  1. Kiehauta pikkelöintiliemi etikan, sokerin ja veden kanssa. Lisää punasipulilohkot ja anna jäähtyä noin 20 minuuttia.
  2. Soseuta yrtit, valkosipuli, rypsiöljy ja suola tasaiseksi yrttiöljyksi.
  3. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja paahda helmicouscousia, kunnes se saa hieman väriä ja tuoksuu paahteiselta. Lisää vesi ja suola, keitä kannen alla noin 6–7 minuuttia.
  4. Valuta vesi pois ja sekoita joukkoon yrttiöljy juuri ennen tarjoilua. Lisää pinaatti, viipaloidut retiisit ja pikkelöity punasipuli.
  5. Paista kalapuikot pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Paista parsat kevyesti rasvassa.
  7. Halkaise sitruunat ja paista ne kuivalla pannulla kuumalla lämmöllä.
  8. Tarjoile kalapuikot couscoussalaatin, paistetun parsan ja sitruunanpuolikkaiden kanssa.

Ainesosat

Tähän reseptiin tarvittavat Findus-tuotteet

Ainesosien luettelo

16 
kpl
 
Filee kalapuikot 896g
3 
dl
 
helmicouscousia
1 
rkl
 
oliiviöljyä
vettä
1 
tl
 
suolaa
70 
gr
 
pinaattia
6 
retiisiä
8 
vihreää parsaa
1 
rkl
 
rasvaa paistamiseen
2 
sitruunaa
Pikkelöity punasipuli:
2 
punasipulia, kuorittu ja lohkottu
0,5 
dl
 
etikkaa
1 
dl
 
sokeria
1,5 
dl
 
vettä
Yrttiöljy:
1 
dl
 
tuoreita yrttejä
½-1 
valkosipulinkynsi, raastettuna
0,5 
dl
 
rypsiöljyä
½ 
tl
 
suloaa

Oletko valmistanut tämän reseptin? Jätä meille arvostelu!

Anna lisätietoja:
* Pakollinen tieto
* Pakollinen tieto