Hunajaista lohta bulgurin, kesäkurpitsan, kikherneiden sekä yrttikastikkeen kanssa

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4
Hunajaista lohta bulgurin, kesäkurpitsan, kikherneiden sekä yrttikastikkeen kanssa

Veggie Sides -kasvislisäkkeet ovat helppo ja yksinkertainen tapa lisätä väriä lautaselle. Fiksu valinta silloin kun haluat syödä monipuolisesti.

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

500 
g 
lohta
4 
rkl 
hunajaa
suolaa ja pippuria
Vihreä yrttikastike: 
2 
dl 
ranskankermaa
3 
rkl 
majoneesia
1 
valkosipulinkynsi
1 
ruukku tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria
Pikkelöity keltajuuri: 
3-4 
keltajuurta
3 
dl 
vettä
2 
dl 
sokeria
1 
dl 
etikkaa

Valmistus

Vihreä yrttikastike

  1. Laita puolet ranskankermasta kulhoon ja sekoita mukaan majoneesi, hienonnettu valkosipuli ja basilika kunnes seos on sileää.

  2. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Sekoita mukaan loput ranskankermasta.

Pikkelöidyt keltajuuret

  1. Sekoita yhteen vesi, sokeri ja etikka. Anna seistä kunnes sokeri liukenee.

  2. Siivuta keltajuuri ohuiksi siivuiksi esim. mandoliinilla.

  3. Laita siivut liemeen ja anna seistä n. 30 min ennen tarjoilua.

  1. Laita lohifilee uuninkestävään vuokaan, valuta päälle hunajaa ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  2. Paista lohta 200° uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.
  3. Paista Veggie Sides pakkauksen ohjeiden mukaan ja mausta tarvittaessa.

Tarjoiluehdotukset

Voit tehdä yrttikastikkeesta kevyemmän version käyttämällä kermaviiliä ranskankerman sijaan.