Fish & Crisp bataattilohkojen kera

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4
Fish & Crisp bataattilohkojen kera

Moderni versio klassisesta Fish & Chips -ateriasta! Kokeile ranskalaisten sijaan meheviä bataattilohkoja ja tarjoa kala hernesoseen kanssa.

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

2 
bataattia
1 
rkl 
oliiviöljyä
sitruunalohkoja
suolaa ja pippuria
Hernesose:
300 
g 
pakasteherneitä
1 
rkl 
tuoretta minttua tai basilikaa
1 
rkl 
sitruunamehua
suolaa ja pippuria

Valmistus

  1. Kuori bataatit ja leikkaa ne kapeiksi lohkoiksi. Levitä lohkot syvälle uunipellille leivinpaperin päälle (jätä toiseen reunaan tilaa kalafileitä varten).

  2. Ripottele hieman oliiviöljyä bataattien päälle ja mausta suolalla sekä pippurilla.

  3. Paista bataattilohkoja 180°C n. 20 minuutin ajan ja lisää Fish & Crisp kalafileet pellille. Nosta lämpötilaa 225°C ja paista 20-25 minuutin ajan kunnes kalat ja bataatit ovat kypsiä.

  4. Kypsennä pakasteherneet pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja muussaa ne haarukalla tai sauvasekoittimella. Mausta mintulla tai basilikalla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

  5. Tarjoa kalafileet ja bataatit herneesoseen kera ja viimeistele sitruunanlohkoilla.

Tarjoiluehdotukset

Voit tehdä bataatista myös ranskalaisia. Silloin voi riittää lyhyempikin paistoaika.