Basilikaleivällä kuorrutettua Alaskanseitiä & vihannes-puttanescapastaa

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Alaskanseitiin saa uutta makua, kun sen päälle laitetaan herkullinen basilikakuorrute. Kylkeen sopii perinteinen puttanescapasta, jossa maistuvat kaprikset, oliivit ja tomaatit. Pasta viimeistellään Välimeren Paistovihanneksilla.

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

1 
tl
 
suolaa
1 
pkt
 
3 
viipaletta
 
paahtoleipää
 
paahdettuna
1/2 
tl
 
suolaa
 
rouhittua mustapippuria
1 
keltuainen
150 
g
 
pehmeää voita
 
Pasta:
400 
g
 
rigatonipastaa
3 
rkl
 
oliiviöljyä
2 
valkosipulinkynsi
 
hienonnettuna
2 
rkl
 
kaprista
50 
g
 
kalamata-oliiveja
 
kivettöminä
3 
anjovis-filee
1 
pkt
 
400 
g
 
tomaattikastiketta
 
 
viimeistelyyn raastettua parmesan-juustoa sekä tuoretta basilikaa
2 
pkt
 

Valmistus

  1. Yhdistä basilikanlehdet ja paahdettu leipä yleiskoneen kutterissa tai morttelissa. Hienonna tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon keltuainen ja pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi. 
  2. Kauli massa leivinpapereiden välissä noin 3 millin paksuiseksi levyksi. Anna levyn jäähtyä pakkasessa. Kun levy on kovettunut, leikkaa siitä seitifileen kokoinen suorakulmio.
  3. Levitä fileet uunipellille. Mausta seitifileet suolalla ja nosta päälle basilikakuorrute. Paahda kala uunissa 220 asteessa grillivastuksen alla noin 5 minuuttia.
  4. Keitä rigatonipasta ohjeen mukaan.
  5. Laita laakealle pannulle oliiviöljy ja hienonnetut valkosipulit. Anna valkosipulin kuullottua noin 15 sekuntia. Lisää joukkoon kaprikset, oliivit, anjovikset ja paistovihannekset. Paista noin 3 minuuttia. Lisää joukkoon tomaattikastike ja anna hautua noin 6 minuuttia. 
  6. Lisää kastikkeen joukkoon pasta ja sekoita tasaiseksi. Tarjoile Alaskanseiti pastan kera ja viimeistele parmesan-juustolla ja tuoreella basilikalla.
MITÄ MIELTÄ ASIAKKAAMME OVAT
Anna arvio
Tietosi
*
*
* Pakollinen tieto
Arviosi
Anna arvio
*
*
* Pakollinen tieto
Arvioi ensimmäisenä tätä reseptiä