Herkulliset kasvislisukeideat eri ruokalajeihin

Hyvät ja helpot lisukkeet, jotka kruunaavat aterian

Tuttu juttu monessa keittiössä – aterian pääraaka-aine on mietittynä, mutta mitä uutta ja mielenkiintoista tarjota lisäkkeenä sen kanssa? Esittelemme muutaman erittäin helpon kasvislisukeidean, jotka sopivat lisäkkeeksi moniin erilaisiin ruokiin: esimerkiksi grilliruokien kylkeen, pihvien kanssa nautittavaksi sekä tarjottavaksi kalan kuten lohen kanssa. Vielä kun yhdistät raaka-aineisiin sopivan kastikkeen ja raikkaan ruokajuoman, herkkuateria on valmis.

Veggie Sides-lisukkeilla korvaat vaikka pastan tai riisin

Pasta ja riisi ovat todennäköisesti yleisimmät ja eniten käytetyt lisukkeet, eikä ihme, sillä ne maistuvat monelle ja ovat yleensä hyvin vaivattomia valmistaa. Vaihtelu kuitenkin virkistää, ja erinomainen vaihtoehto näille lisukkeille ovat Veggie Sides kasvislisäkkeet, jotka ovat kevyitä ja täysin vegaanisia. Ja mikä parasta, ne valmistuvat valmistustavasta riippuen 4-6 minuutissa, joten hyvän aterian valmistus onnistuu myös kiireen keskellä! Makuja on valittavana kaksi: bulguria, kesäkurpitsaa ja kikherneitä sisältävä kasvislisäke sekä kvinoaa, parsakaalia ja kurpitsaa sisältävä kokonaisuus. Kummatkin sopivat niin lihan, kalan kuin kasvisproteiinin kanssa yhteen, mutta niitä voi luonnollisesti syödä ihan sellaisenaankin.

Reseptiehdotus: Veggie Sides sopii grillissä kypsennettävän kanan sekä mangoaiolin kanssa yhteen. Valmista tulee puolessa tunnissa! 

https://www.findus.fi/reseptit/grillireseptit/grillattua-kanaa-ja-kvinoaa

Grillilisukkeet

Grilliruokien lisäkkeissä on yksi perusvaatimus – niiden tulisi pääraaka-aineen tavoin valmistua grillillä ja mieluusti suhteellisen helposti. Hyvä vaihtoehto tähän ovat valmiiksi pilkotut ja maustetut grillikasvikset, jotka valmistat vaivattomasti grilliin asetettavalla foliovuoalla. Findusin grillikasviksia on useampia eri vaihtoehtoja, jotka sisältävät eri vihanneksia ja ovat eri tavoin maustettuja. Tutustu vaikkapa seuraaviin vaihtoehtoihin!

Provence

Provence on herkullinen ja värikäs lisuke, joka sisältää mm. perunaa, grillattua punaista paprikaa, parsakaalia sekä kesäkurpitsaa, joten se sisältää paljon kesäisiä makuja. Kokeile tarjota tätä vaikkapa pestolla ja mozzarellalla maustettujen broilerirullien kanssa.

https://www.findus.fi/reseptit/grillireseptit/pesto-mozzarella-broilerirullat

Katalonia

Tämä jos mikä tuo veden kielelle jo pelkällä ulkonäöllään! Katalonia nimittäin sisältää perunaa, paprikaa, porkkanaa ja punasipulia, joten se on todella värikäs ja kaiken lisäksi monipuolisesti maustettu lisuke. Reseptivinkkinä mainittakoon vaikkapa lammasjauhelihapihvit, joiden kylkeen Katalonia-grillikasvikset sopivat mainiosti.

https://www.findus.fi/reseptit/grillireseptit/lammasjauhelihapihvit-ja-tsatsiki

Mitä tarjota uunilohen kanssa?

Uunilohen kanssa sopii vaikkapa Andalusia-kasvissekoitus. Andalusian maun salaisuus on kasvisten joukossa olevat maustenapit, ja se sisältää mm. perunaa, bataattia, lanttua ja miniporkkanaa. Tutustu lohireseptiimme, jossa kala saa makuunsa potkua pirteästä limekastikkeesta – ja lisukkeena luonnollisesti Andalusia-kasvissekoitus.

Muistathan, että kalan maut saa parhaiten esille hyvällä kastikkeella. Tutustu erittäin kattavaan kalan kastike -ohjeeseemme täällä.

Lisukkeet pihville

Laadukas pihvi – olipa kyseessä sitten nauta tai possu – tarvitsee vierelleen mieluiten reilut ja maukkaat vihannekset, jotka lisäksi sopivat hyvin yhteen mahdollisesti mukana tarjottavan kastikkeen kanssa.

Naudanpihville kuten klassiselle lehtipihville suosittelemme esimerkiksi Yrttiset-kasvissekoitusta, jotka sopivat erinomaisesti yhteen hyvin maustetun pihvin ja maustevoin kanssa. Tutustu reseptiin tästä:

https://www.findus.fi/reseptit/grillireseptit/lehtipihvi-ja-maustevoi

Possupihvi on yleensä maultaan varsin mieto, joten sen kanssa toimii hyvin vaikkapa Välimeren paistovihannekset, jossa on mukana paljon valmiiksi paistettuja kasviksia. Reseptivinkki: kokeile maustaa mietoa possunlihaa parmesanilla!