Top 3 helpot keittoreseptit, joilla loihdit herkut pöytään nopeasti

Maistuvan keiton valmistus onnistuu kiireessäkin

Keitot ovat näppärää arkiruokaa, josta pitävät myös lapset. Hyvän keiton valmistukseen ei useimmiten tarvita erikoisempaa ruoanlaittotaitoa eikä harvinaisia raaka-aineita, vaan onnistumiseen riittää jo kokkaamisen perusosaaminen sekä tavalliset ruokatarpeet, jotka normaalisti löytyvät lähes mistä tahansa kaupasta.

Keräsimme listan reseptipankkimme helpoista keittoresepteistä. Yleisesti kaikki esitellyt keitot valmistuvat vikkelästi, noin 20-45 minuutissa riippuen raaka-aineista kuten lohikeitossa käytettävistä vihanneksista, joiden kypsymisessä kestää pitempään.

Supernopea kasviskeitto: 20 minuutissa valmistuva thai-kasviskeitto

Tämä helppo, aasialaistyyppinen kasviskeitto valmistuu vikkelimmiltä kokeilta jo noin vartissa, ja se sopii yhtä hyvin nautittavaksi sellaisenaan kuin vaikka alkuruokanakin osana illallista. Tästä keitosta ei makua totisesti puutu – siitä pitävät huolen inkiväärin, limen, sitruunaruohon, currytahnan ja kookosmaidon yhdistelmä!

Klikkaa tästä thai-kasviskeittoon.

Tämä keitto on varsin kevyt, joten isompaan nälkään voi olla hyvä idea tehdä ateriasta hieman ruokaisampi tarjoamalla keiton kyljessä esimerkiksi vaaleaa leipää, jota voi vaikkapa dipata keiton herkulliseen liemeen. Mikäli käytät tätä alkuruokana, niin suosittelemme thai-keiton jälkeen tarjottavaksi vaikkapa hieman tulisempaa wokkiruokaa tai hyvin maustettua kalaa. Maultaan hyvin miedot pääruoat eivät välttämättä toimi tämän alkuruoan kanssa, koska makuhermot ovat jo tottuneet astetta täyteläisempiin makuihin.

Helppo kalakeitto: Kermainen lohikeitto yksinkertaisista raaka-aineista

Kermainen lohikeitto on yksi klassisimpia suomalaisia ruokia, eikä se täten liiemmälti kaipaa esittelyjä. Tämä kyseinen resepti on erityisen helppo valmistaa, sillä se sisältää vain yksinkertaisesti valmistettavia raaka-aineet sekä sen tärkeimmän eli lohen valmiiksi paloiteltuina kuutiona.  Lohta ei siis tarvitse erikseen perata ja valmistella, vaan jäiset kalanlihakuutiot voi kaataa keiton sekaan suoraan pussista.

Resepti:
https://www.findus.fi/reseptit/kermainen-lohikeitto 

Tiesitkö muuten, että pakastekala voi olla paljon tuoreempaa kuin kalatiskistä ostettu vastaava kala? Finduksen kalat perataan ja pakastetaan useimmiten jo muutaman tunnin sisällä pyydystämisestä, jolloin kalanliha on parhaimmillaan. Tehokas pakastusmenetelmämme ansiosta kala myös pysyy uudenveroisena pitkään.

Hyvä keitto hienostuneempaan kattaukseen: Inkiväärillä ja limellä maustettu kalakeitto

Top-listamme viimeisenä esitellään hieman astetta hienostuneempi keitto, jonka kypsymistä ei tarvitse kuitenkaan odotella pitkään: tämä limestä ja inkivääristä makunsa saava turskakeitto valmistuu esivalmisteluineen ja kypsytyksineen alle 40 minuutissa! Keitto on ulkonäöltään klassisen kaunis: vaalea kalanliha, täyteläinen kookosmaito sekä päälle ripoteltu korianteri ja persilja tekevät hienostuneen vaikutelman, joten tämä keitto on kuin kotonaan valkoisten pöytäliinojen ja pellavaisten lautasliinojen vieressä. Toki tämä keitto maistuu aivan yhtä hyvältä kukkakuvioisilta mökkilautasilta nautittunakin!

Ohje:

https://www.findus.fi/reseptit/inkivaarilla-ja-limella-maustettu-kalakeitto

Tarjoiluvinkki: mikäli haluat keittoon lisää makua, voit tiputtaa siihen muutaman pisaran Tabascoa. Ole kuitenkin varovainen, sillä turskalle ominainen, puhdas maku voi helposti kadota liian voimakkaasti maustettuun keiton liemeen.