Hyviä kasvisruokia arkeen

6 helppoa kasvisruokareseptiä, jotka valmistuvat nopeasti

Arjen kasviruoat ovat paitsi helppoja ja nopeita, myös hyviä – niistä nauttivat niin kasvis- kuin lihansyöjätkin osana vaivatonta arkea.

Lapsiperheissä isoille ja pienemmillekin maistuvat ja nopeat kasvisruoat ovat todellinen helpotus kiireiseen arkeen.

Toisin kuin vieläkin monesti siis luullaan, kasvisruokien valmistukseen ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa, vaan hyvään lopputulokseen pääsee nopeasti, kunhan valitsee raaka-aineet oikein. Olemme koonneet tähän viisi kätevää reseptiä, joiden kokkaukseen ei kulu koko päivää!

Nopea ja maistuva kasviskeitto

Keitto on loistava lounasruoka ja sopii sekä alku- että pääruoaksi. Keitoista voi loihtia kevyitä tai ruokaisia, tilanteen mukaan.

Nopea Thai-kasviskeitto käy sellaisenaan kalaa syövälle, mutta sen voi helposti muokata myös vegaanille sopivaksi. Halutessaan myös mausteiden määrää voi kätevästi säädellä esimerkiksi lasten maun mukaan.

Käyttäessäsi valmiita tuoreita pakastevihanneksia keitto on valmis noin 20 minuutissa. Voit myös pilkkoa vihannekset itse, mikä toki vaikuttaa valmistusaikaan.

Katso resepti täältä! 

Kasvisnugetit fajitalla

Tämä helppo kasvisruoka sopii kaikille vegaanista lihansyöjiin.

Kasvisnugettien lisäksi tarvitset vain muutamia aineksia ja mausteet sekä vähän kermaa; kasvipohjaisella fraîchella annoksesta saa kokonaan vegaanisen – yksinkertaista ja vaivatonta!

Tutustu reseptiin lisää täällä!

Green Cuisine Southern Fried -vegesuikaleet

Nämä kasvissuikaleet ovat soijaton vaihtoehto kasviproteiiniksi. Hieman mausteisuutta ja sopiva määrä tex-mex-henkeä, tämä annos on loistava vaihtoehto vaikkapa wingseille ja sopii hyvin sormin syötäväksi niin arkena kuin juhlahetkinäkin.

Vinkki! Ateria on nopea koota - kokeile erilaisia esillepanoja tehdäksesi ateriasta omannäköisesi. Lisäämällä dipin tai muuntelemalla kastiketta saat helposti erilaisia makuja. Kokonaan vegaaninen annoksesta tulee käyttämällä kaurapohjaista fraîchea.

Vegepyörykät tomaattikastikkeessa

Kaikkien rakastama lihapullapullapasta – mutta kasvisversiona!

Tässä reseptissä käytetään lihapullien korvikkeena Green Cuisine vegepyöryköitä, jotka voi kuumentaa niin paistinpannulla kuin uunissakin.

Kasvispasta on muutenkin helppo ja kätevä tehdä, ja se valmistuu noin 30 minuutissa. 

Katso kasvispastan resepti tästä.

Ruusukaalisalaatti chilillä

Chiliä ja luonnon omaa superfoodia eli ruusukaalia mehukkaassa salaattimuodossa! 

Ruusukaali on hieno raaka-aine, jota voi valmistaa monella eri tavalla. Tässä tapauksessa se suositellaan valmistettavan pannulla, jotta lopputuloksesta tulee mukavan rapea. 

Tämä helppo salaatti valmistuu alle 20 minuutissa ja sisältää vain muutamia raaka-aineita, joten tämä on oiva herkku vaikka yllättävään pikkunälkään.

Tutustu ruusukaalisalaatin reseptiin täällä.

Kasvispuikot ja pastaa pinaatilla ja chilillä

Tämä maukas kasvispasta valmistuu alle puolen tunnin, ja makua siihen tuovat pinaatin lisäksi chili ja punainen pesto.

Mikäli olet kiireessä, kannattaa vegepuikot valmistaa pannulla, jolloin ne kypsyvät jo 6-8 minuutissa.

Tämä värikäs ateria sopii niin brunssille kuin käteväksi lapsiperheen lounaaksikin.

Kasvipuikot pastalla -reseptiin pääset tästä.