Kalafileetä & Mojo rojo –kastiketta

Valmistusaika
'
Annosten määrä
3
Kalafileetä & Mojo rojo –kastiketta

Kanariansaarilla kehitetty miellyttävän mausteinen mojo rojo -kastike sopii erinomaisesti niin alaskanseitin kuin turskan kanssa tarjottavaksi. Makuelämyksen täydentää Valencia Uuni- ja grillikasvikset.
Valmistusaika
'
Annosten määrä
3

Ainesosat

2-3 
kalafileetä (esim. alaskanseiti tai turska, n 150 g/hlö)
1 
rkl voita
Kastike: 
3 
viipaletta vaaleaa paahtoleipää
1,5 
rkl viinietikkaa
2 
tomaattia
1 
punainen paprika
1 
valkosipulinkynsi
½ 
tl 
kuminaa
½ 
tl 
cayennepippuria
1 
tl 
suolaa
¼ 
dl 
oliiviöljyä

Valmistus

  1. Valmista kasvikset pakkauksen ohjeen mukaisesti. Halutessasi voit tarjota lisänä raikasta salaattia ja viimeistellä annoksen tuoreilla yrteillä.

  2. Kastike:

    1. Kuutioi leipä ja laita kulhoon. Pirskottele päälle viinietikka ja anna tekeytyä noin 5 min.
    2. Paloittele tomaatit ja paprika ja purista valkosipulinkynsi joukkoon. Hienonna ainekset sauvasekoittimella.
    3. Mausta kuminalla, cayennepippurilla ja suolalla. Lisää öljy hitaasti ja soseuta kastike sopivan paksuksi.
  3. Kalafileet:

    1. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Tiesitkö, että suola on kalan tärkein mauste ja tekee kalanlihasta mehukkaan?
    2. Ruskista voi paistinpannulla ja paista fileet kullanruskeiksi noin 5 min molemmin puolin. Voit myös grillata kalafileet.
  4. Paista kasvikset pakkauksen ohjeiden mukaisesti uunissa tai grillissä. Tarjoa kalafileet kasvisten ja Mojo rojo –kastikkeen kanssa.