Pakasteilla parempaa

Findusilla, yhdessä emoyhtiömme Nomad Foodsin kanssa, edistämme kunnianhimoista kestävän kehityksen ohjelmaa, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta pakastettujen elintarvikkeiden monista eduista – sekä ympäristölle että kotitalouksien arjessa.

Yksi tärkeimmistä painopistealueistamme on osoittaa, miten pakastettu ruoka voi auttaa vähentämään ruokahävikkiä suomalaisissa kodeissa. Valitsemalla pakastetun voit helposti käyttää juuri sen määrän ruokaa, mitä tarvitset, juuri silloin kun tarvitset – ilman että mitään menee hukkaan.

Hyväksi lompakolle ja maapallolle

Korkojen nousu ja ruoan kallistuminen ovat koetelleet kotitalouksien taloutta viime aikoina, mikä on puolestaan aiheuttanut selkeitä seurauksia. Hinta on noussut tärkeimpänä tekijänä ruoan valinnassa, mikä voi vaikuttaa kielteisesti kestävään kehitykseen. Tämän vuoden raportissa tutkimme edelleen suomalaisten näkemystä pakasteruoasta suhteessa kestävämpään arkeen. Uutta tänä vuonna on myös se, että olemme kiinnittäneet erityistä huomiota siihen, miten raha vaikuttaa kuluttajien päätöksiin ja aterioiden valintaan.

Raporttimme

Lue raporttimme alla

Miksi kannattaa valita pakaste

Pakastettu ruoka säilyttää ravintoaineet ja maun yhtä hyvin kuin tuore, joskus jopa paremmin. Vihannekset menettävät ravinteita varastoinnin aikana, mutta nopean pakastusprosessin ansiosta jotkin vitamiinit voivat säilyä paremmin pakastimessa. Lisäksi pakasteet ovat edullisempia ja säilyvät pidempään. | Tutustu tarkemmin

Valitse pakaste ja vähennä ruokahävikkiä

Suomalaiset heittävät ruokaa pois monesta eri syystä. Finduksen pakasteet voivat auttaa vähentämään ruokahävikkiä ja säästämään rahaa. | Tutustu tarkemmin

Minimoi hävikki

Luonnonvarakeskuksen mukaan suomalaiset kotitaloudet heittävät pois 107-137 miljoonaa kiloa ruokaa vuodessa. Pakastetun ruoan suurempi kulutus voi auttaa vähentämään ruokahävikkiä, koska sitä on mahdollista käyttää vain tarvittava määrä ja säilyttää loput pakastimessa seuraavaa käyttökertaa varten. 59 % suomalaisista suhtautuu positiivisesti ruokahävikkilakiin.

 

 

 

Erilaisia innovaatioita

Tiesitkö, että nostamalla pakastimen lämpötilaa voi säästää energiaa? Eikä tämä vaikuta tuotteiden makuun, rakenteeseen tai ravintosisältöön.

Findus on liittynyt alan Move to -15 °C -hankkeeseen. Siinä tutkitaan, voidaanko pakastettujen ruokien säilyttämiselle asetettua lämpötilastandardia  muuttaa nykyisestä suosituksesta -18 °C:sta -15 °C:een.

Enemmän kalaa lautaselle

Vuoden 2023 pohjoismaisten ravitsemussuositusten mukaan meidän pitäisi syödä enemmän kasvipohjaista ruokaa ja kalaa. Lähes seitsemän kymmenestä haluaa syödä enemmän kalaa kuin nykyään, mutta lähes joka viides 18–29-vuotias pitää kalaa liian vaikeana valmistaa. Finduksen pakastekalan valmistaminen ei kuitenkaan ole vaikeaa. Paneroidun kalan valmistaminen onnistuu parhaiten suoraan pakastimesta uuniin. Katso helpot kalareseptimme täältä. Tutustu tarkemmin