Pakastetut elintarvikkeet auttavat maapalloa

Pakastetut elintarvikkeet vähentävät ruokahävikkiä

Tiesitkö, että kolmasosa kaikesta ruoasta menee hukkaan*? Ja että elintarvikkeiden pakastaminen on yksi parhaimpia keinoja vähentää ruokahävikkiä?

Saatat hämmästyä, kun tiedät, kuinka valtavat vaikutukset elintarvikkeiden pakastamisella voi olla.

Elintarvikkeiden pakastaminen auttaa vähentämään jätettä kalastuksen, viljelyn ja kuljetuksen aikana – se vähentää hävikkiä myös omassa ruokapöydässä. Pakastettujen elintarvikkeiden käyttö vähentää huomattavasti kotitalousjätteiden määrää.

Ruoka pysyy tuoreena kauemmin, sitä ei tarvitse pilkkoa tai valmistaa, ja käytät vain tarvitsemasi määrän.

*Hävikkitilasto:
Tutkimus ruokahävikin syntymisestä 27 EU-valtiossa, Bio Intelligencen raportti Euroopan komissiolle, Technical Report - 2010 – 054.

Laadukasta ja helppoa ruokaa vuoden ympäri 

Pakastetut kalat ja vihannekset säilyvät pakastimessa tuoreina ja maukkaina, joten voit nauttia laadukkaasta ruoasta vuodenajasta riippumatta. Pakastettu ruoka on helppo valmistaa ja annostella, jonka ansiosta se on loistava ratkaisu nykyaikaiseen ja aktiiviseen elämäntapaan.

Tiesitkö, että kala, joka myydään “tuoreena”, voi olla jopa kaksi viikkoa vanhaa riippuen jakeluketjusta ja lajikohtaisesta säilyvyysajasta? Meillä kala ja merenelävät pyydetään, kun ne ovat laadukkaimmillaan. Pakastaminen tapahtuu 4–8 tunnissa kalan pyytämisestä.

Kumpi on mielestäsi tuoreempaa?

Yhtä ravitsevaa kuin tuoretta 

Kaikille ei ole selvää, että pakastettu ruoka voi olla aivan yhtä ravitsevaa kuin tuorekin.

Käytämme elintarvikkeiden pakastukseen pikajäähdytystä, joten meidän ei tarvitse käyttää säilöntäaineita. Ruoka säilyy tuoreena pidempään.
Tuoretuotteet menettävät vähitellen vitamiineja säilyttämisen aikana, mutta vihannesten pakastaminen lukitsee vitamiinit ja mineraalit paikoilleen. Vitamiinit siis säilyvät pakastetuissa vihanneksissa ajan mittaan pidempään. 
Pakastusprosessi ei myöskään vaikuta ruoan makuun tai rakenteeseen, eli tilanne on win-win.

Myös pakastetut vihannekset lasketaan osaksi päivittäistä vihannessaantia siinä missä tuoreetkin vihannekset – terveellinen elämä ei voisi olla helpompaa.

Hitaampi kuljetus aiheuttaa vähemmän päästöjä 

Pakastamme tuotteemme pikajäähdytyksellä, minkä ansiosta voimme valita vähemmän hiilidioksidipäästöjä tuottavia kuljetusmenetelmiä.

Lentokuljetuksen sijaan käytämme rahtialuskuljetusta, mikä on ympäristöystävällisempää. 

Lisätietoja löydät täältä