Kalan alkuperä

Kalan alkuperä

Voit tarkistaa kalan alkuperän pakkauksesta, jossa kerrotaan mistäpäin kala on pyydystetty.

Hankimme kalan ja merenelävät vastuullisesti

Tiesitkö, että vuoteen 2050 mennessä maailman väestön ennustetaan kasvavan 9,5 miljardiin? Väestönkasvu merkitsee kasvavaa kysyntää terveelle proteiininlähteelle. Uskomme, että vastuullisesti hankittu villinä pyydetty kala ja vesiviljelyllä tuotettu kala ovat erittäin tärkeitä, kun turvataan kalojen ja merenelävien tulevaisuus.

Meille toimittavat kalastus- ja viljelylaitokset noudattavat erittäin korkeita standardeja. Olemme tehneet yhteistyötä lukuisten kalastuslaitosten kanssa jo pitkään, joten olemme rohkaisseet yhteistyökumppaneitamme sertifioimaan toimintatapansa. 

Noudatamme tiukkoja periaatteita hankkiessamme kalaa ja mereneläviä (linkin klikkaaminen lataa tiedoston). Haluamme varmistaa, että kaikkien toimittavien kalastuslaitosten toimintatavat vastaavat kansainvälisesti sovittuja vastuullisen kalastuslaitoksen hallinnan periaatteita.

Tavoitteenamme on,
että 100 % meille toimitetuista kaloista ja merenelävistä on hankittu kestävillä kalastus- tai viljelymenetelmillä viimeistään vuoteen 2025 mennessä

Villinä pyydetty kala ja merenelävät

Tuotemerkkiemme kautta lähdimme mukaan Marine Steward Council -järjestön (MSC) perustajajäseneksi vuonna 1997.

Olemme ylpeitä, että tällä hetkellä yli 90 % käyttämästämme villinä pyydetystä kalasta on MSC-sertifioituja (Suomessa 100 % vuoden 2019 aikana). Olemmekin maailmanlaajuisesti suurin MSC-merkkiä käyttävä brändi.

Tavoitteemme on auttaa ihmisiä tekemään terveellisiä, ravinteikkaita ja kestäviä ruokavalintoja lisäämällä kestävillä menetelmillä hankitun kalan saatavuutta koko Euroopassa.

Viljelty kala ja merenelävät

Villinä pyydetyn kalan ohella hankimme viljeltyä kalaa ja mereneläviä vain erikseen tarkistettujen vastuullisten vesiviljelystandardien mukaisesti. Tällainen on esimerkiksi ASC (Aquaculture Stewardship Council).

Lisätietoja vesiviljelystä löydät täältä.

Lisätietoja siitä, kuinka järjestämme kalan hankinnan, löydät täältä.