Ruispaneroitua Alaskanseitiä, kurkku-fenkolikermaviiliä ja tilli-perunapyreetä

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ruispaneroitu Alaskanseiti on maukas vaihtoehto perinteiselle korppujauhotetulle kalalle. Ruispaneroitu Alaskanseiti, kermaviilikastike ja tilli-perunapyree muodostavat herkullisen kokonaisuuden ja annos maistuu perheen pienimmillekin.

 

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

2 
pkt
 
1-2 
tl
 
suolaa
4 
palaa
 
kuivaa ruisleipää
3 
rkl
 
voita
 
Kastike:
1 
dl
 
kurkku
 
raastettuna ja valutettuna
1 
dl
 
fenkolia
 
raastettuna
3 
dl
 
kermaviiliä
1 
tl
 
suolaa
1 
tl
 
sokeria
1/2 
tl
 
mustapippuria
 
rouhittuna
2 
rkl
 
sitruunamehua
 
Perunapyree:
600 
g
 
jauhoista perunaa
 
kuorittuna
1 1/2 
dl
 
kulutusmaitoa
100 
g
 
voita
1 
pkt
 
2 
tl
 
suolaa

Valmistus

  1. Laita perunat kiehumaan ja mausta keitinvesi suolalla. 
  2. Hienonna ruisleivät muruksi joko yleiskoneen kutterikulhossa tai veitsellä. Mausta seitifileet suolalla. Pyörittele kalat ruismuruissa. Anna levätä hetki.
  3. Sekoita kastikkeen aineet yhteen ja anna maustua jääkaapissa.
  4. Kun perunapyreen perunat alkavat olla kypsiä, lämmitä maito ja voi kattilassa. Lisää joukkoon tilli. Aja sauvasekoittimella tilli tasaiseksi nesteeseen. Kaada perunoista keitinvesi pois ja anna höyrystyä. Hienonna perunat vatkaimella ja lisää joukkoon tillimaito. Mausta suolalla. 
  5. Paista kalat rapeiksi voissa molemmin puolin ja tarjoile kastikkeen sekä perunapyreen kera. 
MITÄ MIELTÄ ASIAKKAAMME OVAT
Anna arvio
Tietosi
*
*
* Pakollinen tieto
Arviosi
Anna arvio
*
*
* Pakollinen tieto
Arvioi ensimmäisenä tätä reseptiä