Herkulliset falafel-reseptit

Nopeat ja helpot kasvisruokaohjeet

Etsitkö helposti ja nopsaan valmistuvaa kasvisruokaa tai mukavaa välipalaa vaikkapa piknikille? Falafelit ovat kikherneistä ja muista kasviksista valmistettuja vegaanisia pyöryköitä, jotka sopivat hyvän makunsa ja rapean suutuntumansa ansiosta moniin eri ruokiin. Falafelit ovat alun perin Lähi-Idästä peräisin oleva ruoka, ollen suosittu vegeruoka myös Suomessa. Olemme keränneet omat falafel-reseptisuosikkimme tähän artikkeliin, josta löydät niin lämpimät ruoat, mukavat naposteltavat kuin myös vaikka mukaan napattavat sormisyötävät.

Falafel-kastike – salsaa ja pyörykät

Falafelit ovat yleensä suutuntumaltaan napakoita ja päältä rapsakoita, joten niitä kannattaa tarjoilla kastikkeiden kanssa. Tavallisesti falafeleja tarjoillaan esimerkiksi jogurttikastikkeen, hummuksen tai tässä reseptissä esitellyn tomaattisalsan kanssa, jonka voi tarjoilla niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Tämä nopea herkku sopii vaikka proteiinipitoiseksi välipalaksi tai suolaiseksi naposteltavaksi illanistujaisiin.

https://www.findus.fi/reseptit/falafel-ja-tomaattisalsa

Pitaleipää ja falafelit jogurttikastikkeella

Melkein mikä tahansa ruoka maistuu vielä vähän paremmalta pitaleivän välissä – ainakin nuorten mielestä! Toki tämä herkku sopii yhtä hyvin kaikenikäisille. Tässä reseptissä valmistetaan libanonilaistyylinen jogurttikastike, jota maustavat mm. minttu, valkosipuli ja sitruuna. Pannulla paistetut falafelit tarjotaan kastikkeen ja kasvisten kera pitataskussa – helppoa ja ihanan maistuvaa!

https://www.findus.fi/reseptit/falafelwrap-ja-valkosipulikastike

Kasvispastaa kahdella tapaa

Falafel on erinomainen ja helposti valmistettava proteiininlähde kasvispastaan, ja se tuo myös annoksiin rapeutta. Ensimmäisessä ohjeessa keskeisessä roolissa ovat uunissa grillatut, paloitellut paprikat sekä manteli, joka tuo pastakastikkeeseen pikantin maun. Kokeile tarjoilla falafelit ja kastike yhdessä kypsennettyjen herneiden kera!

https://www.findus.fi/reseptit/falafel-ja-paprika-mantelipasta

Toisen reseptimme raaka-aineita voit kasvattaa kesällä vaikka omassa kasvimaassa, siinä nimittäin käytetään mm. kesäkurpitsaa ja porkkanaa, jotka suikaloidaan mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja tarjoillaan yhdessä spagetin ja falafelien kanssa. Kokonaisuuden kruunaa mausteinen ajvar-kastike.

https://www.findus.fi/reseptit/falafel-kesakurpitsa-porkkanaspagetilla

Falafel ja hemmotteleva herne-hummus

Hummus on yksi perinteisimmistä falafelien kanssa tarjoiltavista kastikkeista. Tämä resepti esittelee hummuksen pienellä twistillä, sillä siinä käytetään makeita pakasteherneitä yleensä käytettävien kikherneiden sijaan. Kyseessä on värikkään näyttävä resepti, jossa pyörykät ja hummus tarjoillaan lehtikaalihöysteen kera. Ateriaa maustavat mm. hienonnettu chili ja valkosipuli. Kelpaa vaikka vieraille tarjottavaksi!

https://www.findus.fi/reseptit/falafel-ja-hernehummus

Wrap kasvistäytteellä

Reilu kasviswrap falafeleistä syntyy muutamassa minuutissa, vaikka välipalaksi tai pikaiseksi lounaaksi. Se maistuu yhtä hyvältä niin heti valmistamisen jälkeen syötynä kuin hetken kääreessä jääkaapissa levänneenäkin. Tähän reseptiin ei tarvita kuin tortillalevyjä, pakastettuja falafelpyöryköitä, muutamia kasviksia sekä valkosipulikastiketta. Lämmitä falafelit ja tortillaletut, täytä kasviksilla ja kastikkeella ja herkku on valmis!

https://www.findus.fi/reseptit/falafelwrap-ja-valkosipulikastike