Helpot ja kätevät kalaruokaideat 

Top 4 kalareseptit, jotka onnistuvat kiireessä ja maistuvat varmasti

Kala on parhaita mahdollisia raaka-aineita ruoanvalmistuksessa: se on terveellinen, kevyt ja sitä voi valmistaa lukemattomilla eri tavoilla, sopiihan se niin grilliin, keittoon, uuniin kuin myös erilaisiin vuokiin ja patoihin. Kalaa ei kuitenkaan aina mielletä nopeasti ja helposti valmistuvaksi arkiruoaksi – ja aivan turhaan! Käytännössä tietyt reseptit ja valmistustavat voivat vaatia hieman enemmän aikaa, vaivaa ja osaamista, mutta totuus on, että moni loistava kalaresepti valmistuu siinä missä jauheliharuoatkin.

Helppo lohikeitto

Nopeasti valmistuva lohikeiton salaisuus piilee siinä, että lohi on valmiiksi paloiteltu ja puhdistettu, eli se ei sisällä lainkaan ruotoja ja lohikuutiot voi laittaa suoraan keiton joukkoon. Tässä reseptissä kasvikset paloitellaan itse, mutta mikäli haluat entisestään nopeuttaa keiton valmistusta, kannattaa käyttää valmiiksi paloiteltuja keittokasviksia. Keitto maistuu parhaalta raikkaan juoman kuten veden tai maidon sekä hyvän, tuoreen leivän kanssa nautittuna, joten tarjoa keiton oheen vaikkapa ruisleipää tai maukasta sekaleipää.

https://www.findus.fi/reseptit/kalareseptit/kermainen-lohikeitto

Vartissa valmistuva kalaburger

Miten saada perheen pienimmät syömään kalaa? No tietenkin laittamalla sitä burgerin väliin! Kalaburgerissa käytetään pihvinä paneroituja, kullanrapeita kalafileitä, jotka ovat herkullisia mutta mietoja, sopien hyvin myös nuorempien suuhun. Lisäksi paneroitu pinta on mukavan rapsakka. Tässä reseptissä mukana on sinappinen remoulade-kastike, mutta sen voi luonnollisesti vaihtaa vaikka majoneesiin, mikäli sinappisen kastikkeen ystäviä ei ruokaseurueesta löydy.

https://www.findus.fi/reseptit/kalareseptit/rapea-kalaburger

Lohipasta, joka kypsyy 20 minuutissa

Lohipasta on hyvä arkiruoka jos mikä: kevyt ja terveellinen lohi sopii erinomaisesti yhteen spagetin kanssa, josta taas saa hiilihydraatteja vaikka treeneihin ja muihin loppupäivän rientoihin. Tässä reseptissä käytetään pakastettuja lohikuutioita, joten ateria valmistuu nopeasti, vain noin parissa kymmenessä minuutissa. Annos on mitoitettu neljälle, joten siitä riittää hyvin koko perheelle.

https://www.findus.fi/reseptit/kalareseptit/lohipasta

Kalatortilla

Tortillaletut ovat siitä kätevä ruoka-aines, että mitä ikinä sen sisään laittaakin, se maistuu aina herkulliselta! Tässä reseptissä tortilla täytetään paneroiduilla kalafileillä sekä tuhdilla valikoimalla kasviksia. Pikantin lisämaun tortilla saa hienonnetusta chilistä, korianterista sekä limen mehusta. 

https://www.findus.fi/reseptit/kalareseptit/varikkaat-kalatortillat

Katso myös muut helpot kalareseptimme

Tutustu myös muihin kalaresepteihimme, jotka kaikki on suunniteltu niin, että ne ovat samanaikaisesti mahdollisimman vaivattomia valmistaa mausta tinkimättä. Reseptien joukosta löydät arkiruokareseptien lisäksi myös vinkkejä vaikka illanistujaisten ruokalistalle ja aina fine dining -tyyppisiin ruokiin saakka!