Parhaat valmisruoat eri käyttötarkoituksiin

Miten varmistua valmisruoan laadusta?

Oletko kuvitellut, että kaupan hyllystä löytyvät valmisruoat sopivat lähinnä pikaiseen nälän tyydyttämiseen, ja että hyvää makua ja ruokailuelämystä ei usein yhdistetä tähän ruokatyyppiin? Näin voi jossain tapauksissa olla, etenkin mikäli kyseessä ovat kylmähyllyjen einesateriat, joissa ruoan koostumus ja maku eivät jatkokäsittelytoimenpiteiden takia yllä kotona tehdyn aterian tasolle. 

Ensimmäinen askel laadukkaan valmisaterian etsinnässä onkin siis suunnata kaupan pakastealtaille. 

Käytännössä valmisruoat jaetaan kahteen kategoriaan, pakastettuihin aterioihin ja eineksiin. Einesten viimeinen käyttöpäivä voi olla hyvinkin lähellä pakkauspäivää, ja kuten sanottua, säilymistä on edistetty erityisillä käsittelyillä, mikä vaikuttaa myös ruoan makuun, koostumukseen ja ulkonäköön. Pakasteruoat taas on pakastettu hyvin pian niiden valmistuksen jälkeen, eikä jatkokäsittelytoimenpiteitä tarvita. Pakastamisen etuna on myös se, että esimerkiksi herkät raaka-aineet, kuten liha ja kasvikset, säilyttävät paremmin tekstuurinsa, värinsä ja makunsa pakkasessa. 

Osta lapsille ja koululaisille terveellisiä vaihtoehtoja

Kun ostat valmisruokaa lapsille, on erityisen tärkeä tarkastaa aterian sisältämät ravintoaineet ja energiamäärät. Tärkeä on siis varmistua niin sanotuista energiaravintomääristä eli tutummin kilojoule- tai kalorimääristä, rasvahapoista eli minkä verran ruoassa on tyydyttymättömiä ja tyydyttyneitä rasvoja sekä suolan määrästä. Finduksen valikoimasta löytyy mm. currylla maustettu broilerifilee-ateria, joka sisältää vähemmän rasvaa ja suolaa, joten se on hyvä vaihtoehto nuoremmille. Lisäksi ateriassa on runsaasti kasviksia, kuten babyporkkanoita ja rapeaa parsakaalia.

Arkiruoka-valmisateriat – kun haluat hyvää kotiruokaa nopeasti

Monen mielestä ihan tavallinen kotiruoka, eli arkena valmistettavat helpot arkiateriat ovat itse asiassa niitä ruokia, joita usein tekee kaikkein eniten mieli. Tämän vuoksi suuri osa valmisaterioista ovatkin arkiruokareseptejä, kuten lihapullia, pastaa tai kanaa – eli tuttuja Suomessa syötäviä ruokia siis. Toki valittavana on myös esimerkiksi pihviaterioita, mikäli haluaa hieman tukevamman lounaan tai muuten vain pienen herkkuhetken arjen keskelle!

Finduksen Dagens-mikroruokavalikoima on keskittynyt tarjoamaan hyvää arkiruokaa laadukkaista raaka-aineista valmistettuna. Mikäli olet italialaisen ruoan ystävä, kokeile vaikkapa Pasta Alfredoa, mutta jos etsit jotain perinteistä, maista klassista lihapyörykkäateriaa, jossa lisukkeena perunamuusia, herneitä, kastikkeena kermakastiketta sekä tietenkin puolukkaa, joka on monen mielestä pakollinen elementti lihapullia syödessä!

Mikäli taas olet enemmän mieltynyt eksoottisiin makuihin, on hyvä katsastaa World Selection -tuotesarja, josta löydät mm. kasvisateria Falafel Marrakechin, jossa kikherneistä tehdyt falafelpyörykät ovat saaneet seuraa couscousista sekä kattavasta valikoimasta vihanneksia.

Parhaat valmisruoat, kun haluat tarjota vain parasta

Kun tiedät mitä etsit, voi pakastehyllystä löytää myös valmisruokia, jotka kelpaavat vaikka kynttiläillallisella tarjottavaksi – tai kun haluat syödä itse jotain hieman parempaa ihan itseksesi. Hyvää ruokaa arvostavat kaikki, mutta aina eivät kokkaustaidot ja mahdollisuudet herkkuaterian valmistukseen riitä. Tässä tapauksessa kannattaa käydä läpi Dagens Special -ateriat, jotka on valmistettu valikoiduista, korkealaatuisimmista raaka-aineista. Paahdettua broilerinfilettä sisältävässä valmisruoassa on nimensä mukaisesti tarjolla kokonaisia broilerinfileitä, lisukkeena viherpippurikastiketta ja miniröstejä ja parsakaalia. Kokonaisuuden kruunaa mustaherukkahillo. Toinen vaihtoehto erityisesti pihvien ystäville on lehtipihvi maustevoilla, jossa mehevä jauhelihapihvi on saanut vierelleen perunapalloja, papuja ja kirsikkatomaatteja. Sopii erinomaisesti vaikkapa punaviinilasillisen kanssa yhteen!

Kokeile myös pannulla valmistettavia valmisruoka

Valmisruoat ovat useimmiten pakattu nimensä mukaisesti täysin valmiiksi aterioiksi, joten ne on suunniteltu yhden henkilön nautittavaksi. Mikäli haluat valmistaa kerralla ruokaa vaikkapa koko perheelle tai isommalle seurueelle, kannattaa tutustua pannuaterioihin, joista löytyy sekä perinteisempiä makuja sisältävä Dagens Middag että eksoottisempia makuelämyksiä tarjoava World Selection, jonka tuotteet ovat myös vegaanisia. Nämä ruoat valmistuvat parhaiten pannulla, mutta ne voi toki kypsyttää myös mikroaaltouunissa alle 10 minuutissa!