Terveellistä ruokaa helposti pakastevihanneksilla

Terveellistä ruokaa helposti? Hyödynnä nopeita pakastevihanneksia!

Syötkö omasta mielestäsi niin terveellisesti kuin haluaisit? Todennäköisesti suurin osa suomalaisista ei ole tyytyväisiä ruokavalioonsa, tai ainakin kokevat siinä olevan parantamisen varaa. Syitä on monia. Ruoanlaittoon ei välttämättä jää tarpeeksi aikaa, ja usein terveellisen ruokavalion ylläpitämistä pidetään kalliina – ja totta onkin, että esimerkiksi kylmään vuodenaikaan HeVi-osaston hedelmien ja vihannesten hinnat ovat korkeat. Toisinaan myös koetaan, että laadukkaan ja raaka-aineiltaan monipuolisen aterian valmistaminen olisi hankalaa. Osaava kotikokki toki pystyy tietotaidollaan loihtimaan onnistuneen aterian mistä tahansa raaka-aineista, mutta meidän muiden on monesti helpompi tukeutua tuttuihin ja ehkä hieman yksipuolisiin ruoanlaittotarpeisiin.

On hyvä pitää mielessä, että ollakseen terveellistä, ruoan ei tarvitse olla erikoista eikä raaka-aineiden superfood-brändättyjä. Jo lähikaupan valikoimalla pärjää mainiosti, kunhan tiedät mistä ja mitä etsiä – ravinnerikasta, terveellistä ruokaa löytyy kyllä kaikkialta. Lähtökohtana terveelliseen syömiseen on hyvä pitää kaikkien tuntemaa ravintoympyrää. Syö tasapainoisesti perunaa, maitotuotteita, viljavalmisteita, lihaa ja kalaa, järkevästi rasvaa sekä tietenkin kasviksia, jotka täyttävätkin ison osan ympyrästä. Monipuolisen ruokavalion noudattajaa palkitaan monin eri tavoin: ruoka on hyvää ja erilaisia maku- ja reseptikokeiluita tulee tehtyä kuin itsestään.  Ja mikä varmasti tärkeintä, järkevillä ruokailutottumuksilla on suuri ja pitkälle kantava merkitys terveydelle.

Panosta nopeasti valmistettaviin raaka-aineisiin – älä tingi laadusta

Huolestuttava tosiasia on, että ruoanlaiton nopeus – tai tarkemmin ajateltuna hitaus – on monesti se ruokavaliota eniten määrittävä asia. Nykytrendinä aikaa tuntuu valitettavasti olevan aivan liian vähän, ja sitä harmillisesti nipistetään juuri sieltä, mihin sitä pitäisi käyttää paljon.

Hyvä idea ruoanlaiton sujuvoittamiseen ja samalla ruokatarpeiden terveellisyyden varmistamiseen on hankkia tarvitsemasi vihannekset kaupan pakastealtaasta. Pakastetut kasvikset ovat varmasti tuoreita ja erilaisia maku- ja vihannesvaihtoehtoja löydät lähes mihin tahansa ruokaideaan ja reseptivaihtoehtoon. Finduksen pakastevihanneksia saat riittoisina pusseina, joista annostelemalla käytät aina vain sen verran kasviksia kuin kulloinkin tarvitset, eikä ruokahävikkiä pääse syntymään. Pakastetuotteiden hyödyntäminen myös nopeuttaa poikkeuksetta ruoanlaittoa. Kun raaka-aineet ovat täysin valmiita käyttöön, ei esivalmisteluun tarvitse käyttää aikaa.

Pakastaminen on kuin aikakone, joka pysäyttää ruoan vanhenemisen

Oletko koskaan ajatellut, että koska pakastaminen säilyttää äärimmäisen hyvin elintarvikkeiden tuoreuden, ovat esimerkiksi pakastepussin sisältämät vihannekset todennäköisesti merkittävästi tuoreempia kuin kaupan vihannesosastolta löytyvät vastaavat elintarvikkeet? Suurin osa Finduksen tuotteista pakastetaan niin pian kuin mahdollista, yleensä vain 2-3 tunnin sisällä vihanneksen keräämisestä.

Teollinen pakastusmenetelmä on äärimmäisen tehokas ja nopea toimenpide, joka säilyttää vihanneksen luontaisen, rapean ja mehukkaan rakenteen. Samalla pakastaminen säilyttää hyvin myös kasvisten kivennäis- ja vitamiinipitoisuudet. Pakastevihanneksemme kerätään aina parhaaseen sadonkorjuuaikaan, kasvisten laadun ja oikean kypsyysasteen takaamiseksi. Pakastetuotteidemme kanssa sinun ei siis tarvitse murehtia ylikypsistä tai raa’aksi jääneistä raaka-aineista.

Muistathan myös, että Findus ei käytä kasvisten pakastamisessa minkäänlaisia säilöntäaineita, joten voit aina olla varma käyttämiesi raaka-aineiden puhtaudesta.

Puhdistetut ja paloitellut kasvikset heti käyttövalmiita ruoanlaittoon

Finduksen pakastevihannespussien sisältämät kasvikset on aina puhdistettu, sopivan kokoisiksi paloiteltu ja tarvittaessa esikeitetty, joten ne ovat heti valmiita käyttöön. Sinun ei siis tarvitse ryhtyä pesu- ja kuorimispuuhiin eikä paloittelu-urakkaan ennen ruoanvalmistuksen aloittamista.

Kuten jo aiemmin todettiin, on vihanneksilla keskeinen rooli ravintoympyrässä. Tästä huolimatta yleinen käsitys on, että suomalaisilla on vielä opeteltavaa terveellisen ruoan merkityksen ymmärtämisessä, kuten juuri vihannesten syöntitottumusten kehittämisessä. Hankkimalla pakastevihanneksia valmiiksi pakastimeen varmistut siitä, että sinulla on aina käden ulottuvilla tuoretta kasvista, olipa suunnittelemasi ruoka minkälainen tahansa. Osa vihannestuotteistamme sopii jopa mikroaaltouunissa kypsennettäväksi, joten tarvittaessa varsinaisen hätänälänkin tyydyttäminen onnistuu!

Tiedä, kuinka terveellisesti syöt

Finduksen kaikkien elintarvikkeiden mukana löydät tiedot tuotteiden ravintoarvoista, joten pystyt vaivattomasti laskemaan päivittäin nauttimiesi ruokien ravintosisällöt. Näin pysyt aina kärryillä siitä, paljonko esimerkiksi kuitua, proteiinia, rasvaa ja hiilihydraattia nautit aterioilla. Tuotetietoihin on merkitty myös elintarvikkeen mahdollisesti sisältämät vitamiinipitoisuudet sekä niiden osuudet päivittäisestä saantisuosituksesta.

Findukselta saat raaka-aineet kaikenlaiseen ruoanlaittoon

Pakastevihannesten käyttö on turvallinen vaihtoehto ruokailutottumusten kehittämiseen ja uusien makujen löytämiseen. Raaka-aineiden tuoreuteen ja makuun voit luottaa, eikä kokin tarvitse huolehtia niiden mahdollisesta esikäsittelystä. Ruokareseptejä kokeilemalla ja makuja vaihtamalla opit pian tunnistamaan, mitkä vihannekset soveltuvat omaan makuusi ja ruoanlaittotottumuksiisi parhaiten.

Valikoimistamme löydät useita erilaisia pakastevihanneksia, vihannessekoituksia ja yrttejäkaikenlaiseen ruoanlaittoon: grillaukseen, paistamiseen, keittoihin, wokkeihin, soseuttamiseen, höyrytykseen ja keitettäväksi - käytännössä mihin ikinä tarvitsetkaan! Olipa tavoitteenasi eksoottinen makumatka pakastealtaan antimilla tai tuttu ja turvallinen isoäidin keittoresepti, valikoimamme palvelee sinua.