Pakastevihannesten käyttö ja valmistus on tärkeää talvellakin

Pakastevihannekset tuovat tuoreet maut keittiöön myös talvella

Syksy ja talvi eivät ole kasvisten ystävän parasta aikaa, ainakin jos katsotaan kauppojen hedelmä- ja vihanneshyllyjen valikoiman laatua. Tuotevalikoima suppenee syksyn saapuessa nopeasti, valinnan varaa on vähemmän, hinnat korkeammat eikä makukaan aina parhaimmillaan.

Mitä siis tehdä, kun pimeään ja kylmään vuodenaikaan ravinto- ja vitamiinipitoisten kasvikunnan tuotteiden käyttöä pitäisi lisätä eikä vähentää? Ei huolta – käyttämällä Finduksen pakastekasviksia saat ruokapöytääsi aina kattavan valikoiman erilaisia kasviksia, jotka ovat varmasti tuoreita ja joissa on kaikki maut tallella. Lue eteenpäin niin saat selville, miksi tuotteemme ovat puhtaita, tuoreita ja ravintorikkaita – ja mihin kaikkeen niitä voi ruoanlaitossa käyttää!

Kasvisten pakastaminen takaa tuoreuden ja pitää maut mukana

Pakastaminen on luonnollinen ja samalla hyvin tehokas tapa säilyttää ruoan tuoreus. Kaikki Finduksen käyttämät vihannekset ja kasvikset pakastetaan niin pian kuin mahdollista, monesti jo muutaman tunnin sisällä keräämisestä. Näin varmistetaan paitsi niiden tuoreena säilyminen aina ruokapöytään saakka, myös se, että kasvin luontaiset ravinteet ja tietenkin maku säilyvät. Finduksen pakastevihanneksissa ei pakastamisen ansiosta käytetä lainkaan säilöntäaineita. Kaikki Findus-vihannekset ovat myös jo valmiiksi puhdistettu ja paloiteltu, joten niiden käyttö on mahdollisimman vaivatonta ja samalla nopeuttaa ruoanlaittoa.

Grilliruoasta eksoottisin makuihin ja wokista pataruokaan

Olipa suunnitelmissasi sitten helppo ja nopea arkiruoka tai vaikkapa mausteinen wok, valikoimistamme löydät tarvitsemasi pakastevihannekset kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Valikoimamme on suunnittelu vastaamaan sekä tuttuja makuja arvostavien makutottumuksiin, kuin myös eksoottisempia makuelämyksiä metsästävien toiveisiin. Finduksen valikoimasta löydätkin tarvitsemasi kasvikset käytännössä mihin tahansa ruokalajiin ja valmistustapaan: pannulle paistettavaksi, keitettäväksi, haudutettavaksi, wokkeihin, grilliin, uuniin ja kalan, kanan tai lihan kanssa tarjottaviksi – sekä luonnollisesti myös kasvisruokiin.

Voit tutustua pakastevihanneksiin tarkemmin kasvisten omilla tuotesivuilla. Sieltä löydät myös tuoteselosteet ja ravintoarvot sekä valmistusohjeet. Tutustu myös reseptipankkimme ruokaideoihin!

Uunikasvikset valmistuvat helposti pakastekasviksia käyttämällä

Findusin Uuni- ja grillikasvikset ovat kaikenikäisten suosikki pääruokien lisukkeeksi. Ne soveltuvat erinomaisesti niin arkiruoan kanssa tarjottavaksi kuin myös hienompiin kattauksiin, ja mikä parasta, niiden valmistaminen on hyvin nopeaa ja vaivatonta. Kasvikset voi nimensä mukaisesti valmistaa niin uunissa kuin grillilläkin ja suosittelemmekin kokeilemaan molempia valmistustapoja, sillä erilaiset valmistustyylit tuovat eri tavoin kasvisten maut esiin. Finduksen uuni- ja grillikasvisvalikoima sisältää kuusi erilaista vihannessekoitusta, joten hyvin varustetusta pakastealtaasta löydät varmasti oikeat lisukkeet kaikenlaisten pääruokien kylkeen!

Wok-vihanneksilla teet makumatkan keittiössäsi

Erilaiset wokit ovat jo pitkään olleet suosittuja ruokia myös suomalaisissa ruokapöydissä.  Yllättävän monesta keittiön kaapista löytyykin nykyään wokkipannu, mutta wokit voi toki valmistaa myös aivan tavallisessa paistinpannussa – tosin korkeareunainen malli sopii tähän tarkoitukseen parhaiten. Parasta wokkien teossa on valinnan vapaus – voit hankkia eksoottisia ruokatarpeita tai pitäytyä tutuissa ja silti lopputulos on aina maukas. Ehkä tärkeintä wokin valmistamisessa onkin tuntea käyttämäsi raaka-aineet ja niiden vahvuudet – etenkin maustamisessa. Lue lisää wok-oppaastamme!

Finduksen kattavaa wok-vihannessekoitusvalikoimaa käyttämällä valmistat wokit aina vaivatta. Kaikki kasvikset on valmiiksi paloiteltu ja pesty, joten ne ovat suoraan valmiita pannulle. Wok-vihannesvalikoimamme on räätälöity mahdollisimman laajaksi, sisältäen sekä suomalaisille hyvin tuttuja makuja ja kasviksia kuin myös vähemmän tunnettuja tuttavuuksia, kuten vaikkapa Wok Hot Bangkok -vihannessekoituksesta löytyviä limetinlehteä, chiliä ja inkivääriä.

Paistovihannekset tuovat keveyttä lautaselle.

Finduksen valikoimasta löydät myös paistovihannekset, jotka sopivat hyvin esimerkiksi kanan ja liharuokien, kuten pihvien, vartaiden ja paistien kanssa tarjottaviksi. Espanjalaiset ja Välimeren paistovihannekset ovat kevyenä ja värikkäänä lisukkeena hyvä vastapaino maustetulle ja usein rasvaiselle liharuoalle, tuoden samalla rapeaa suutuntumaa ja tekstuuria ateriaan. Intialaiset paistovihannekset taas sopivat hienosti kanaruoan kanssa yhteen.