Tuoreen kalan ja pakastetun kalan erot

Miten tuore kala ja pakastekala eroavat toisistaan?

Kala on ravintorikas ja samalla ihmisen terveyden kannalta yksi parhaista ruoan raaka-aineista. Meille finduslaisille se on samalla ruokapöydän perusraaka-aine, pystyyhän kalaa valmistamaan niin monella eri tapaa – olipa se sitten tuoretta tai pakastekalaa!

Tässä artikkelissa kerromme, mitä eroa on pakastekalalla ja tuoreena ostetulla kalalla. Kerromme myös, miten voit ottaa kalan perustavaksi osaksi terveellistä ruokavaliota. Lue siis eteenpäin!

Pakastekala vai tuore kala?

Teitpä perheellesi sitten maistuvaa arkiruokaa uunissa Findusin kalapuikoista tai valmistitpa kalafileita alusta asti, on pakastekalan valmistamisen helppous kiistämätöntä. Tiedämme hyvin, kuinka tärkeää on viettää laatuaikaa perheen parissa, joten vaivatta valmistettavien pakastekalatuotteidemme käyttö tekee esimerkiksi lounaan tai illallisen loihtimisesta helppoa ja nopeaa.

Muita pakastekalan hyötyjä:

  • Ruokajätteen vähentäminen: Tuoreen kalan ja pakastetun kalan eroja hahmotettaessa eräs selkeä ero on helppo havaita: ruokahävikin pienentäminen. Eräs parhaita tapoja vähentää kotitaloudessa poisheitettävän ruokajätteen määrää on käyttää ruoan valmistuksessa raaka-aineina pakasteita, joita on helppo käyttää vain juuri sen verran, kun kulloinkin tarvitaan. Tutkimusten mukaan kotitaloudet voivatkin vähentää pakastetuotteiden avulla ruokahävikkiään jopa 47% verrattuna talouksiin, joissa käytetään vain tuoreita raaka-aineita tai kylmähyllystä saatavia ruokatarpeita.*

  • Tuoreutta voi pakastaa! Kala, kuten myös liha ja kasvikset, säilyttävät pakastettaessa erinomaisesti laatunsa käyttämämme, Clarence Birdseyen kehittämän teollisen pikapakastusmenetelmän ansiosta. Voitkin siis olla varma siitä, että ostamassasi Findus-kalatuotteessa on arvokkaat ravintoaineet tallella. Pikapakastusmenetelmän ansiosta monessa tapauksessa kalat voidaan pakastaa jo pyyntialuksessa, pian pyytämisen jälkeen.

     

  • Syö sesongin tuotteita koska tahansa: Syömällä pakastettua kalaa voit nauttia suosikkikalasi maukkaista aromeista ympäri vuoden. Olipa suosikkiruokasi sitten kalafileet, gratinoitu kala, kalapuikot tai joku muista kalaruoistamme, saat sitä aina helposti ja kätevästi kaupan pakastealtaasta, ympäri vuoden.

     

  • Kestävän kehityksen periaatteemme: Teemme lujasti töitä varmistaaksemme, että Findus- pakasteruoat ovat vastuullisesti tuotettuja ja valmistettuja. Tämän vuoksi olemme varmoja siitä, että pakastetun kalan syöminen on erinomainen tapa pitää huolta maailman ruokaresursseista – ja samalla nauttia ravinnerikkaasta, koko perheelle sopivasta maistuvasta ruoasta.

Kuinka valmistaa pakastekalaa

On tietenkin hyvä tietää pakastekalan syömisen hyödyistä ja tuoreen ja pakastetun kalan eroista, mutta tärkeää on myös osata valmistaa pakastettua kalaa koko perheelle oikeaoppisesti! Tämän vuoksi olemme laatineet pakastekalan valmistamisesta oppaan, josta löydät myös erilaisia mielenkiintoisia reseptivaihtoehtoja helpottamaan päätöksentekoa, olipa aikeissasi sitten tehdä ruokaa pannulla, grillissä tai uunissa.

Pakastekalan valmistus onkin kenties helpointa aloittaa tutustumalla reseptivalikoimaamme ja kerätä sieltä ideoita ateriaa tai välipalaa varten. Mielenkiintoisilla ideoilla kuten kalapuikko-caesarsalaatilla, rapujogurtilla maustetuilla kullanrapeilla kalafileillätai basilikakuorrutetulla alaskanseitipastalla hurmaat varmasti nirsoimmatkin perheenjäsenet!

Pakastetun kalan valmistaminen tuskin voisi olla enää helpompaa kattavan valikoimamme ansiosta – eikä sinun tarvitse olla huolissasi ravinteista ja mausta, sillä ne ovat tallella ja turvassa edistyneen pakastusmenetelmämme ansiosta.

Mietittäessä pakastekalan ja tuoreen kalan eroja on kuitenkin syytä muistaa se tärkein asia, riippumatta siitä mitä syötkään mieluiten, eli kalan riittävästä saannista huolehtiminen -  onhan se erinomainen, ihmisen terveydelle ensiarvoisen tärkeiden ravintoaineiden lähde. Finduksen tavoitteena onkin tarjota maistuvaa ja ravitsevaa, vastuullisesti tuotettua ja valmistettua ruokaa, joten meidän tuotteillamme kalansyönnin lisääminen käy varmasti helposti ja vaivattomasti!

 

* "USING CONSUMER SURVEYS TO DETERMINE FOOD SUSTAINABILITY", BRITISH FOOD JOURNAL, VOL. 116/2014