Kala ja paneroitu kala ovat kevyitä proteiininlähteitä

Kala on erinomainen proteiinin lähde

Tiedätkö, minkä vuoksi tasapainoinen, proteiinipitoinen ruokavalio on niin tärkeä kaikenikäisille ihmisille, lapsista vanhuksiin?

Proteiini mielletään yleensä etenkin aktiivisesti liikkuville tärkeäksi ravintoaineeksi, mutta tosiasiassa sitä tarvitsevat kaikki, liikuntatottumuksiin katsomatta.

Proteiini on tärkeä lihaksiston rakennusaine, ja riittävä proteiinin saanti varmistaa lihasten kunnossa pysymisen.

Proteiinivajeessa elimistö alkaa rasvan sijaan polttaa lihaksia ja proteiinin puutteen on havaittu vaikuttavan myös monella muulla tavalla elimistön toimintakykyyn.

Hyviä proteiininlähteitä on useita. Yksi parhaista ja samalla kevyimmistä on kala.

Kalan terveysvaikutukset tunnetaan Suomessa jo varsin laajasti, ja mm. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksen mukaan kalaa pitäisikin syödä kaksi kertaa viikossa, kalalajeja vaihdellen.

Toisinaan kalan valmistus koetaan hankalaksi, mutta tuotteidemme avulla onnistut varmasti.

Jos sinua siis kiinnostaa lukea, miten valmistaa helposti vähärasvaista ja proteiinipitoista ruokaa koko perheelle, lue eteenpäin!

seiti-kalaa lautasella kasvisten kanssa.

Alaskanseitiä, lohta vai turskaa?

Kuten jo aiemmin todettiin, ravitsemussuositusten mukaisesti kalaa tulisi syödä useammin kuin kerran viikossa.

Suosituksen mukaan syötäviä kalalajeja tulisi myös vaihdella, sillä eri kalalajeilla on erilaiset ravintoarvot.

Finduksen tuotevalikoimasta löydät useita kylmiltä, pohjoisilta vesiltä nostettuja vaihtoehtoja ruokapöytääsi: turskaa, lohta, seitiä ja alaskanseitiä.

Näistä turska, seiti ja alaskanseiti luetaan usein ns. valkolihaisiksi kaloiksi, joka käytännössä viittaa poikkeuksellisen vähärasvaiseen kalalajiin.

Nämä tuotteet sopivat erinomaisesti esimerkiksi paistinpannulla paistettaviksi tai vaihtoehtoisesti uunivuokiin.

Hieman rasvaisempana kalana taas lohi toimii erinomaisesti esimerkiksi keitossa tai pastakastikkeessa.

Voit tutustua kalavalikoimaamme täällä »

Vähärasvainen, proteiinipitoinen, varmasti herkullinen

Finduksen kalatuotteita käyttämällä tiedät tasan tarkkaan, kuinka terveellisesti syöt: ravintosisältö on merkitty aina pakkauksen kylkeen.

Esimerkiksi kalafileevalikoimastamme löytyvät nahattomat ja kätevästi irtopakastetut seitifileet sisältävät rasvaa ainoastaan 0,9 g/100 g, mutta proteiinia ne sisältävät peräti 21 g/100 g – toisin sanoen fileet ovat erittäin kevyitä, mutta samalla toimivat erinomaisena proteiininlähteenä.

Kannattaa muistaa, että kala on samalla erinomainen Omega 3 –rasvahappojen, kivennäisaineiden sekä esimerkiksi D-vitamiinin lähde, joten sen terveysvaikutukset ovat monipuoliset.

Unohtaa ei myöskään pidä kalan makua – harva ruoka-aine on samalla yhtä terveellinen ja maukas kuin kala!

Paneroitu kala – yllättävän kevyttä ja äärimmäisen herkullista

Leivitetty eli paneroitu kala on kaikenikäisille varmasti maistuva ja todella helposti valmistettava herkku, joka saatetaan toisinaan mieltää rasvaiseksi ruokalajiksi.

Finduksen paneroidut kalatuotteet sisältävät kuitenkin rasvaa maltillisesti ja etenkin vältettävän tyydyttyneen rasvan osuus on hyvin vähäinen. 

Esimerkiksi Kullanrapeiden kalafileiden ja monen muun vastaavan tuotteen rasvapitoisuus on vain 12 g / 100 g – tästä tyydyttyneen rasvan osuus vain 0,8 g.

Finduksen paneroitujen kalojen tuotevalikoima on laaja, ja suurimmalle osalle tuotteista on myönnetty Sydänmerkki, joka osoittaa tuotteen olevan tuoteryhmässään parempi vaihtoehto rasvan ja suolan suhteen.

Gluteenitonta ruokavaliota nauttiville valikoimastamme löytyy myös Rapeaksi paneroidut kalafileet, jonka ainutlaatuinen gluteeniton panerointi vie kielen mennessään!

Suosittelemme, että paneroidut kalatuotteet valmistetaan uunissa, jolloin niiden kypsentämisessä ei tarvitse käyttää lainkaan rasvaa.

Tutustu koko paneroidun kalan valikoimaamme tästä »

Kalan valmistus onnistuu helposti tuotteillamme

Liian monesti kalaruoan valmistamisesta luovutaan jo ideointivaiheessa, etenkin jos aikaa ruoanlaittoon ei ole paljon tai omien taitojen riittävyys mietityttää.

Totta onkin, että suoraan kalatiskiltä hankitun tuliaisen valmistamiseen saattaa vierähtää etenkin tottumattomammalta kokilta hetki jos toinenkin, mutta Finduksen kalatuotteilla tätä haastetta ei ole!

Tuotteemme on pyytämiseen jälkeen käsitelty niin, että ne ovat valmiita ruoanlaittoon – tuotteesta riippuen huolehdittavaksesi jää vain maustaminen, tai esimerkiksi paneroidun kalan tapauksessa ainoastaan uunin lämmittäminen ja riittävästä paistoajasta huolehtiminen.

Muistathan, että voit käyttää valikoimastamme löytyviä kalatuotteita tarpeesi mukaan, sinun ei tarvitse käyttää koko pakettia kerralla.

Monesti etenkin pienissä ja yhden ihmisen talouksissa laadukkaiden kalatuotteiden ostaminen on hankalaa, koska myytävät annoskoot saattavat olla turhan suuria.

Pakastekalamme säilyvät pakkasessa pitkään ja samalla säästät myös aikaa ja vaivaa – laatukalaa on aina saatavilla suoraan omasta pakastimestasi!