Miten kokoat terveellisen ja monipuolisen aterian?

Miten kokoat terveellisen ja monipuolisen aterian?

Terveellisen ja monipuolisen aterian kokoaminen on yksinkertaista. Muistisääntö on, että lautasella tulee olla kolme asiaa: kasviksia, hiilihydraatteja ja proteiinia.

Kaikki alkaa proteiinista

Hyvä proteiinin lähde on monipuolisen aterian ja ruokavalion perusta. Meidän tulee varmistaa että syömme tarpeeksi hyvänlaatuista proteiinia pysyäksemme terveinä, sillä kehomme tarvitsee proteiinia kasvuun, ylläpitoon ja korjaamiseen.

Findusilla on laaja valikoima erinomaisia proteiinin lähteitä. Meillä on monipuolisesti kalatuotteita ja Green Cuisine -sarjan lihan korviketuotteet.

Muista hiilihydraatit

Terveelliseen ateriaan kuuluu myös kunnon annos hiilihydraatteja. Hiilihydraatteihin kuuluu perunoita, pastaa, riisiä, leipää ja muita viljoja kuten couscousia. Valitse kokojyvävaihtoehto aina kun mahdollista. Valkoisen riisin korvaaminen täysjyväriisillä ei ainoastaan lisää kuidun määrää ruokavaliossasi vaan tuo siihen myös lisää makua.

Näiden hiilihydraattien lisääminen ruokavalioon on tärkeää, sillä ne ovat erinomaisia energian lähteitä ja niistä saa paljon muita ravintoaineita.
Maista Findusin herkullisia perunatuotteita.

Täytä lautanen kasviksilla

Meidän tulisi syödä vähintään viisi annosta hedelmiä ja vihanneksia viikossa niiden terveellisyyden vuoksi. Tähtää siis siihen, että lautasellasi on ainakin puolet kasviksia. Näin saat monipuoliseen ruokavalioosi erilaisia vitamiineja ja hivenaineita erilaisista kasviksista.
Kasvikset lisäävät ateriaan myös väriä ja makua, tehden siitä herkullisemman näköisen. Findusilla on kattava valikoima erilaisia kasviksia helposti valmistettavassa muodossa. Pakastekasvikset ovat yhtä terveellisiä kuin tuoreet kasvikset.
Tutustu kasvistuotteiden valikoimaamme täällä.

Vielä vähän lisää hyvää lautaselle

Tämä kolmiosainen kaava tekee terveellisen aterian ja monipuolisen ruokavalion kokoamisesta helppoa. Voit silti parantaa ateriaasi lisäämällä siihen herkullisia lisukkeita kuten: 
Maitotuotteita tai maitotuotuotteiden korvikkeita. Esimerkiksi crème fraîchea ja pieni määrä juustoraastetta ovat hyviä vaihtoehtoja.
Pieniä määriä pähkinöitä ja siemeniä. Saat niistä makua, rakennetta ja lisää ravintoaineita.
Mausteita ja yrttejä. Ne tuovat ruokaan makua ja vähentävät ruuassa tarvittavan suolan määrää.

Toivotamme sinulle hauskoja luomishetkiä aterioiden parissa!

Tutustu reseptivalikoimaamme täällä.