Vastuullinen tuotanto

Elintarviketeollisuudessa on kasvava huoli liittyen tuotantoeläinten hyvinvointiin, turvallisuuteen ja koko elintarvikeketjun vastuullisuuteen. Jaamme tämän huolen, minkä takia vaadimme siipikarjan, kananmunien ja lihan toimittajiltamme enemmän kuin mihin laki meitä velvoittaa.

 

Pystymme jäljittämään käyttämämme lihan alkuperän. Kaikki lihantuotantoon käyttämämme eläimet tainnutetaan ennen teurastusta. Kaikille eläimille tarjotaan asianmukaista hoitoa kärsimysten minimoimiseksi. Antibiootteja käytetään vain tarvittaessa, eikä koskaan kasvun lisäämiseen.

 

Kaikki käyttämämme siipikarja tulee lattiakanaloista vuoden 2019 loppuun mennessä ja käytämme laadukasta, kasviperäistä rehua. Kalan käyttö rehussa (esim. kalaöljy tai kalajauho) on sallittua, kunhan se tulee vastuullisista lähteistä (perustuen YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön eettisiin ohjeisiin vastuullisille kalantuottajille). Olemme allekirjoittaneet ECC-sitoumuksen (European Chicken Commitment) ja lupaamme siten yhdessä toimittajiemme kanssa parantaa tuotteissamme käytetyn siipikarjan hyvinvointia ja täyttää sitoumuksen vaatimukset vuoteen 2026 mennessä koko tuotevalikoimamme osalta.

 

Vuodesta 2013 olemme tehneet töitä sen eteen, että käyttämämme kananmunat ovat peräisin lattiakanaloista. Suurin osa tuotevalikoimastamme ylittää jo nyt nämä tavoitteet ja uskomme, että muutos on viety loppuun muutaman vuoden kuluttua.

 

Noudatamme kansallista ja EU-lainsäädäntöä tuotantoeläinten kasvatuksessa ja lihatuotteiden valmistuksessa.