Karkota tylsyys!

Puuhaa kotiin

Mitä tänään tehtäisiin?

Nyt kun vietämme entistä enemmän aikaa kotona, parhaimmatkin leikit käyvät tylsiksi ja tunnelma kiristyy. Olemme keränneet tälle sivulle vinkkejä, joiden avulla lapset voivat karkottaa tylsyyden kotona. Aika rientää puuhien parissa ja ennen kuin arvaatkaan, he kysyvät: "Mitä tänään ruoaksi?" 

Väritystä, ohoi!

Lataa tästä merellinen värityskuva pienille taiteilijoille väritettäväksi.

Nämä lumoavat kuvat on piirtänyt kuvittaja Gareth Lucas. Löydät lisää hänen taidettaan Instagramista, @garethlucasart.

Sanasokkelo näkyvissä!

Löydätkö kaikki merelliset sanat tästä sanasokkelosta? Lataa sanasokkelo tästä. Voit myös tehdä oman sanasokkelon muille perheenjäsenillesi ratkaistavaksi.

Merellisen kuvituksen on tehnyt Gareth Lucas. Löydät lisää hänen taidettaan Instagramista, @garethlucasart.

Rakenna akvaario! Tarvitset:

 • kannellinen pahvilaatikko
 • värillistä pahvia, kartonkia ja paperia
 • sakset ja mattoveitsi, liimaa
 • kyniä, valkoinen liitu
 • lankaa ja neula, isoja nappeja
 • kuplamuovia/kelmua (ei välttämätöntä)
 • pieniä kiviä somisteeksi (ei välttämätöntä)
 1. Leikkaa pahvilaatikon kanteen aukko, jolloin se muodostaa kehykset.
 2. Liimaa sinistä paperia laatikon pohjalle ja peitä myös sivut. Jos sinulla ei ole sinistä paperia, voit myös värittää tai maalata valkoista paperia siniseksi. Revi erisävyistä sinistä paperia suikaleiksi ja liimaa niistä aaltoja laatikon pohjalle. Liimaa halutessasi päälle kelmua tai kuplamuovia.
 3. Leikkaa kolme viiltoa laatikon siihen sivuun, joka muodostaa akvaarion katon.
 4. Leikkaa vihreästä paperista merilevää ja liimaa ne laatikon kanteen. Leikkaa värillisestä kartongista kaloja tai muita mereneläviä ja piirrä niille yksityiskohdat. Voit myös ladata valmiit kuvat tästä.
 5. Leikkaa pahvista laivoja ja tee niihin viilto keskelle langan kiinnitystä varten.
 6. Tee pieni reikä kalaan ja solmi lanka kiinni siihen. Ujuta lanka tekemäsi viillon läpi, napin läpi ja kiinnitä langan toinen pää pahvilaivan ympärille. Laivan pohjaan kiinnittyvä nappi pitää laivan akvaarion katolla niin, ettei se putoa. Jos sinulla ei ole nappeja, voit myös käyttää pahvinpalaa. Kiinnitä muut kalat samalla tavalla.
 7. Lopuksi voit somistaa akvaarion pienillä kivillä.

Tee sateenkaari ikkunaan! Tarvitset:

 • pahvia, kartonkia tai tukevaa paperia
 • askarteluun sopivaa maalia (esim. sormivärit) tai värikyniä
 • aikakauslehtiä tai mainoksia
 • liimaa
 1. Leikkaa pahvista tai paperista sateenkaaren muotoinen pala. Voit myös maalata tai värittää sateenkaaren paperille suoraan ilman leikkaamista.
 2. Maalaa tai väritä sateenkaari haluamallasi väreillä ja anna kuivua.
 3. Leikkele aikakauslehdestä tai mainoksista sateenkaaren raitojen värisiä pieniä palasia. Liimaa palasia aina vastaavan värin kohdalle. Anna kuivua.
 4. Kun sateenkaari on valmis, voit laittaa sen ikkunaan. Eri puolilla maailmaa ihmiset laittavat sateenkaaria ikkunoihinsa tuomaan iloa ja toivoa naapureille ja ohikulkijoille.

Lukuseikkailu

Vaikka nyt emme voikaan matkustaa minnekään, voimme silti seikkailla! Lukeminen avaa ovia uusiin maailmoihin ja jännittäviin seikkailuihin. Lukeminen on myös hyvä tapa rauhoittua ennen ruokailuhetkeä. Muista myös äänikirjat, jos lukeminen ei vielä suju!

Perusta bändi

Anna lapsille patoja ja kattiloita ja anna heidän päästää rytmitajunsa valloilleen! Vauhdikas rumpusoolo on oiva tapa purkaa energiaa ja kerätä ruokahalua.

Aarteenetsintä

Seikkailla voi kotonakin! Piilota lapsille pieniä aarteita ympäri asuntoa ja anna kinkkisiä vihjeitä, joiden avulla he voivat leikkiä salapoliisia tai merirosvoa ja löytää kätketyn aarteen. Voitte myös tehdä kartan, joka johdattaa aarteen luo - ja lopulta ruokapöytään.