Aina tuoretta pakkasesta

Elintarvikkeen pakastaminen on kuin ajan pysäyttämistä.

Miksi pakastettu ruoka on hyvää?

 Pakastettu ruoka on ilmaston kannalta viisas valinta. Se mm. vähentää tarvetta nopeisiin kuljetuksiin ja pienentää ruokahävikkiä. Hyviä puolia on enemmänkin – katso lisää.

Hyvä tietää pakastetusta ruoasta

Anna pakastetun ruoan mahdollisuuksien ja monipuolisuuden inspiroida sinua. Kun käyt seuraavan kerran kaupassa, tutustu pakastetiskien tarjontaan. Siellä on paljon enemmän maukasta ruokaa ja vaihtelunmahdollisuuksia kuin monet tietävätkään.

Ei säilöntäaineita
Koska pakastaminen on luonnollinen tapa säilyttää ruokaa, siinä ei tarvita lainkaan säilöntäaineita. Se on myös hellävaraisin tapa pidentää vihannesten – niiden maun, aromin, ravintoarvon ja rakenteen – säilyvyyttä.

Aina tuoretta kotona
Oletko tullut ajatelleeksi, että pakastettu on tuoretta? Sekä vihannekset että kalat pakastetaan hyvin nopeasti niiden korjuun/pyynnin jälkeen, kun raaka-aineet ovat juuri parhaimmillaan.

Ravintoarvo säilyy
Pakastaminen säilyttää vihannesten vitamiini- ja kivennäisainepitoisuudet. Siksi ne ovat terveellisempiä tai yhtä terveellisiä kuin tuoreet. Suuri osa Findus-vihanneksista on ns. tuorepakastettuja. Se tarkoittaa, että ne ryöpätään ja pakastetaan 2–3 tunnin sisällä sadonkorjuusta – juuri silloin, kun ne ovat parhaimmillaan. Sitten niitä voi käyttää tarpeen mukaan ympäri vuoden. Pakastaminen säilyttää hyvän!

Pakastettu ruoka auttaa pienentämään ruokahävikkiä
Keskivertosuomalainen heittää vuosittain pois 20–30 kg ruokaa. Syömällä enemmän pakastettua ruokaa voi ehkäistä ilmastonmuutosta, koska näin ruokahävikkiä syntyy lähes puolet vähemmän. Kun ottaa pakkauksesta juuri tarvitsemansa määrän ja laittaa loput takaisin pakastimeen, mitään ei mene hukkaan. 

Helpompi arki
Pakastettu ruoka on arjen sankarien paras ystävä. Siitä on helppo valmistaa ateria, ja sinulla on aina saatavilla hyvää ja ravitsevaa ruokaa. Voit tehdä nopeasti ja helposti juuri oikean määrän syötävää riippumatta siitä, istuuko pöytään suunniteltua enemmän tai vähemmän ruokailijoita.
 

Pakastettujen vihannesten etuja

Heti kun vihannessato korjataan, alkaa muutos, joka vaikuttaa eniten vitamiineihin ja makuaineisiin. Pakastettavat vihannekset korjataan, kun ne ovat parhaimmillaan, ja pakastetaan 2–3 tunnin sisällä siitä. Näin säilytetään tärkeiden ravintoaineiden pitoisuudet. Pakastettujen vihannesten etuja on myös pienempi ruokahävikki.

”Elintarvikkeen pakastaminen on kuin ajan pysäyttämistä. Luonnollinen hajoamisprosessi pysähtyy miltei kokonaan, ja elintarvike säilyttää tuoreen laatunsa.”

Pakastaminen on luonnollinen tapa säilyttää ruokaa, eikä siinä siksi tarvita lainkaan säilöntäaineita. Ruoan säilyvyys on luonnollisen pituinen, ja samalla sen ravintoarvot säilyvät hyvin. Useimpien pakastettujen vihannesten ravintosisältö säilyy yhtä hyvänä ja joissakin tapauksissa jopa parempana kuin tuoreiden. Tämä johtuu siitä, että sato korjataan, kun se on parhaimmillaan, ja pakastetaan nopeasti korjuun jälkeen.

Pakastetuista vihanneksista ei synny käytännöllisesti katsoen lainkaan ruokahävikkiä., koska pakkauksesta voi ottaa juuri tarvitsemansa määrän. Loput säilyvät turvallisesti pakastimessa odottamassa seuraavaa käyttökertaa. Näin vihanneksia on aina kotona – eikä niitä tarvitse puhdistaa, kuoria ja paloitella.

”Raaka-aine on tiettynä hetkenä parhaimmillaan. Juuri silloin me pakastamme sen, jotta sinä voit nauttia todella hyvää ja maukasta ruokaa vuoden ympäri.”
 

Aina tuoretta pakastimessa

Raaka-aine on tiettynä hetkenä parhaimmillaan. Juuri silloin me pakastamme sen, jotta sinä voit nauttia todella hyvää ja maukasta ruokaa vuoden ympäri. Kokeile, niin huomaat!

Pakastettu ruoka on hyvä valinta myös ilmaston kannalta. Se muun muassa vähentää nopeiden kuljetusten tarvetta ja ruokahävikkiä. 
 

Pakastettu ruoka pienentää ruokahävikkiä

Pakastetuilla vihanneksilla on paljon etuja. Ne korjataan maun ollessa parhaimmillaan – ja niiden hävikki on käytännössä olematon, koska voit ottaa niitä juuri tarvitsemasi määrän kerrallaan. Loput säilyvät turvallisesti odottamassa seuraavaa käyttökertaa.
 
Pakastettuja vihanneksia on myös helppo käyttää. Niitä voi olla aina kotona, eikä niitä tarvitse puhdistaa, kuoria ja paloitella.