[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti

Valkosipuliöljyssä paahdettua broileria ja Provencekasviksia marinara-kastikkeessa

Katso
Valkosipuliöljyssä paahdettua broileria ja Provencekasviksia marinara-kastikkeessa
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Italialainen marinara on perinteinen tomaattikastike, joka valmistuu helposti ja nopeasti arkenakin. Se sopii erinomaisesti Provencekasvisten päälle. Tarjoile kasvikset valkosipuliöljyssä paahdetun broilerin kera. Ateriasta saa vieläkin ruokaisamman, jos sen tarjoaa pastan tai salaatin kera.

'
Valmistusaika
4
Annosten määrä

Ainesosat

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 1/2 dl öljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria rouhittuna
  • Marinara-kastike:
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 3 dl kasvislientä
  • 3 rkl Basilika
    Basilika
  •  
  • 1 ps Uuni- ja grillikasvikset Provence
    Uuni- ja grillikasvikset Provence
  • tuoretta oreganoa koristeluun

Valmistus

  1. Valmista ensin kastike. Kuullota sipulit öljyssä, lisää joukkoon mausteet ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon tomaattimurska ja kasvisliemi. Keitä noin 20 minuuttia kunnes kastikkeesta on haihtunut noin puolet. Lisää joukkoon basilika ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku.
  2. Kuumenna pienessä kattilassa öljy ja murskatut valkosipulinkynnet. Anna valkosipulien kypsyä miedossa lämmössä noin 10 minuuttia ja ota kattila pois liedeltä. 
  3. Mausta broilerit suolalla ja mustapippurilla. Paista broilerit molemmin puolin valkosipuliöljyssä.
  4. Lado uunivuoan pohjalle Provencekasvikset. Kaada päälle kuuma marinara-kastike. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Avaa luukku ja nosta broilerinfileet kasvisten päälle. Kypsennä vielä 10 minuuttia. Nosta vuoka pois uunista ja viimeistele tuoreella oreganolla. Tarjoile vaikka pastan tai raikkaan salaatin kera.
[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti