[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti

Uunikasvikset foliossa ja halloumijuustoa

Katso
Uunikasvikset foliossa ja halloumijuustoa
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Kasviksilla täytetyt folionyytit on helppo koota etukäteen ja lämmittää juuri ennen tarjoilua. Uunikasvikset saavat makua hunajasta ja rosmariinista. Halloumijuusto tuo sopivasti suolaisuutta ja kokonaisuus viimeistellään voilla ja tilkalla valkoviiniä.

'
Valmistusaika
4
Annosten määrä

Ainesosat

  • 1 ps Uuni- ja grillikasvikset Parila
    Uuni- ja grillikasvikset Parila
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 20 kirsikkatomaattia
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 400 g halloumijuustoa
  • 1/2 dl valkoviiniä
  • 100 g voita
  • lehtipersiljaa ja paahdettua pähkinää viimeistelyyn

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa foliosta kahdeksan noin 25 cm x 25 cm kokoista palaa. 
     
  2. Sekoita kulhossa kasvikset, hunaja, rosmariini, kirsikkatomaatit ja mausteet. Laita päällekkäin kaksi foliopalaa ja jaa kasvissekoitus neljän folion päälle. Siivuta halloumi ja laita siivut kasvisten päälle. Pirskottele päälle hieman hunajaa ja rosmariinin oksia.
  3. Taita folion sivut ylöspäin ja lorauta jokaiseen folionyyttiin ruokalusikallinen valkoviiniä ja voikuutioita. Sulje folio ja paahda uunissa noin 20 minuuttia.
  4. Avaa folio varovasti, ettei kuuma höyry polta kasvoja. Valele kokonaisuutta vielä nyytin pohjalla olevalla liemellä, jotta kaikki maku tarttuu kasviksiin ja juustoon. Viimeistele lehtipersiljalla ja paahdetuilla pähkinöillä ja tarjoile.
[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti