Täysjyvä kalafileet ja paahdettua sitruunaa

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4
Täysjyvä kalafileet ja paahdettua sitruunaa

Kalafileet sopivat niin arkeen kuin juhlaankin, sillä ne valmistuvat nopeasti paistinpannulla. Peruna saa makua voista ja ruohosipulista. Viimeistele annos paahdetulla sitruunalla, josta jokainen saa puristettua ruokaan haluamansa määrän lisämaustetta.
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

50 
g 
voita paistamiseen
600 
g 
jauhoista perunaa
50 
g 
voita
2 
rkl 
ranskankermaa
1/3 
pnt 
ruohosipulia
1 
tl 
suolaa
2 
sitruunaa puolitettuna
 tuoretta tilliä viimeistelyyn

Valmistus

  1. Paloittele perunat ja keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä. Valuta ja anna höyrystyä. Murskaa perunat kulhossa.
  2. Paahda voi pannulla ruskeaksi. Lisää voi perunoiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon ranskankerma, ruohosipuli ja suola. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
  3. Paista kalafileitä paistinpannulla voissa noin 10 minuuttia.
  4. Laita sitruunanpuolikkaat kuivalle pannulle leikkauspinta alaspäin. Paahda sitruunoita noin 3−5 minuuttia, niin kauan, että sitruunan pinta on tummunut ja karamellisoitunut.
  5. Kokoa lautaselle murskattua perunaa, paahdetut kalat sekä paahdettu sitruunanpuolikas. Käytä paahdetun sitruunan mehua kastikkeena. Viimeistele annos tuoreella tillillä.