Sitruunamarinoitu kala kvinoasalaatin kera

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
2
Sitruunamarinoitu kala kvinoasalaatin kera

Lähi-idän keittiöistä inspiraationsa saanut annos hurmaa eksoottisilla mauilla. Sitruunamarinoitu kala saa seurakseen sahrami-kvinoasalaatin, jota maustavat kuivatut hedelmät ja mantelit.
Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
2

Ainesosat

80 
g 
kvinoaa
40 
g 
rusinoita
30 
g 
manteleita
30 
g 
kuivattuja aprikooseja
1 
(luomu)sitruuna
1/2 
ruukku korianteria
ripaus sahramia
3 
rkl 
oliiviöljyä
pippuria ja suolaa

Valmistus

  1. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeiden mukaan. Paista kala pakkauksen ohjeiden mukaan - suosittelemme valmistusta uunissa.

  2. Sillä välin paahda manteleita pannulla matalalla lämmöllä muutama minuutti.

  3. Purista sitruunan mehu ja kerää se erilliseen astiaan. Muista myös raastaa sitruunankuorta.

  4. Leikkaa aprikoosit pieniksi paloiksi.

  5. Huuhtele korianteri, ravista nippu kuivaksi ja hienonna silpuksi.

  6. Yhdistä kvinoa, oliiviöljy, mantelit, aprikoosit ja rusinat kulhossa.

  7. Lisää sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori sekä korianteri, sahrami, suola ja pippuri salaattiin.