[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti

Sitruunaleikkeet, tomaatti-sipulivinegrettiä ja paahdettuja kaaleja

Sitruunaleikkeet, tomaatti-sipulivinegrettiä ja paahdettuja kaaleja
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4
'
Valmistusaika
4
Annosten määrä

Ainesosat

  • 1 pkt Sitruunaleikkeet
    Sitruunaleikkeet
  • 2 rkl voita
  • Tomaatti-sipulivinegretti:
  • 1 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 sipuli kuutioituna
  • 3-4 oksaa timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 dl valkoista balsamiviinietikkaa
  • 10 kirsikkatomaattia
  •  
  • 1 kukkakaalin nuput
  • 1 romanescun nuput
  • 1 parsakaalin nuput
  • 50 g voita ruskistettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 pnt basilikaa

Valmistus

  1. Valmista aluksi vinegretti. Mittaa kattilaan oliiviöljy, sipuli, timjami ja mausteet. Anna hautua kattilassa miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää joukkoon etikka ja kirsikkatomaatit. Keitä noin 5 minuuttia. Poimi timjaminoksat pois ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Siivilöi kulhoon, tarkista maku ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pyörittele kaalien nuput ruskistetussa voissa. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla. Paahda uunissa noin 6−7 minuuttia.
  3. Paahda kalaleikkeet voissa miedolla lämmöllä noin 6 minuuttia. Kokoa lautaselle paahdetut kaalit, sitruunaleikkeet sekä vinegretti. Viimeistele tuoreilla basilikanlehdillä.
[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti