Sitruunaleikkeet, tomaatti-sipulivinegrettiä ja paahdettuja kaaleja

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4
Sitruunaleikkeet, tomaatti-sipulivinegrettiä ja paahdettuja kaaleja

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

2 
rkl 
voita
 Tomaatti-sipulivinegretti:
1 1/2 
dl 
oliiviöljyä
1 
sipuli kuutioituna
3-4 
oksaa 
timjamia
1 
tl 
suolaa
1 
tl 
sokeria
1/2 
dl 
valkoista balsamiviinietikkaa
10 
kirsikkatomaattia
  
1 
kukkakaalin nuput
1 
romanescun nuput
1 
parsakaalin nuput
50 
g 
voita ruskistettuna
1 
tl 
suolaa
1/2 
sitruunan mehu
1/2 
pnt 
basilikaa

Valmistus

  1. Valmista aluksi vinegretti. Mittaa kattilaan oliiviöljy, sipuli, timjami ja mausteet. Anna hautua kattilassa miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää joukkoon etikka ja kirsikkatomaatit. Keitä noin 5 minuuttia. Poimi timjaminoksat pois ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Siivilöi kulhoon, tarkista maku ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pyörittele kaalien nuput ruskistetussa voissa. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla. Paahda uunissa noin 6−7 minuuttia.
  3. Paahda kalaleikkeet voissa miedolla lämmöllä noin 6 minuuttia. Kokoa lautaselle paahdetut kaalit, sitruunaleikkeet sekä vinegretti. Viimeistele tuoreilla basilikanlehdillä.