[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti

Ruispaneroitua Alaskanseitiä, kurkku-fenkolikermaviiliä ja tilli-perunapyreetä

Katso
Ruispaneroitua Alaskanseitiä, kurkku-fenkolikermaviiliä ja tilli-perunapyreetä
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ruispaneroitu Alaskanseiti on maukas vaihtoehto perinteiselle korppujauhotetulle kalalle. Ruispaneroitu Alaskanseiti, kermaviilikastike ja tilli-perunapyree muodostavat herkullisen kokonaisuuden ja annos maistuu perheen pienimmillekin.

 

'
Valmistusaika
4
Annosten määrä

Ainesosat

  • 2 pkt Alaskanseiti
    Alaskanseiti
  • 1-2 tl suolaa
  • 4 palaa ruisleipää kuivattuna
  • 3 rkl voita
  • Kastike:
  • 1 dl kurkku raastettuna ja valutettuna
  • 1 dl fenkolia raastettuna
  • 3 dl kermaviiliä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • Perunapyree:
  • 600 g jauhoista perunaa kuorittuna
  • 1 1/2 dl kulutusmaitoa
  • 100 g voita
  • 1 pkt Tilli
    Tilli
  • 2 tl suolaa

Valmistus

  1. Laita perunat kiehumaan ja mausta keitinvesi suolalla. 
  2. Hienonna ruisleivät muruksi joko yleiskoneen kutterikulhossa tai veitsellä. Mausta seitifileet suolalla. Pyörittele kalat ruiskorppujauhoissa. Anna levätä hetki.
  3. Sekoita kastikkeen aineet yhteen ja anna maustua jääkaapissa.
  4. Kun perunapyreen perunat alkavat olla kypsiä, lämmitä maito ja voi kattilassa. Lisää joukkoon tilli. Aja sauvasekoittimella tilli tasaiseksi nesteeseen. Kaada perunoista keitinvesi pois ja anna höyrystyä. Hienonna perunat vatkaimella ja lisää joukkoon tillimaito. Mausta suolalla. 
  5. Paista kalat rapeiksi voissa molemmin puolin ja tarjoile kastikkeen sekä perunapyreen kera. 
[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti