Ruispaneroitua Alaskanseitiä, kurkku-fenkolikermaviiliä ja tilli-perunapyreetä

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ruispaneroitua Alaskanseitiä, kurkku-fenkolikermaviiliä ja tilli-perunapyreetä

Ruispaneroitu Alaskanseiti on maukas vaihtoehto perinteiselle korppujauhotetulle kalalle. Ruispaneroitu Alaskanseiti, kermaviilikastike ja tilli-perunapyree muodostavat herkullisen kokonaisuuden ja annos maistuu perheen pienimmillekin.

 

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

2 
pkt  
alaskanseiti filee palat
1-2 
tl 
suolaa
4 
palaa 
kuivaa ruisleipää
3 
rkl 
voita
 Kastike:
1 
dl 
kurkku
 raastettuna ja valutettuna
1 
dl 
fenkolia
 raastettuna
3 
dl 
kermaviiliä
1 
tl 
suolaa
1 
tl 
sokeria
1/2 
tl 
mustapippuria
 rouhittuna
2 
rkl 
sitruunamehua
 Perunapyree:
600 
g 
jauhoista perunaa
 kuorittuna
1 1/2 
dl 
kulutusmaitoa
100 
g 
voita
1 
pkt  
tilliä hienonnettuna
2 
tl 
suolaa

Valmistus

  1. Laita perunat kiehumaan ja mausta keitinvesi suolalla. 
  2. Hienonna ruisleivät muruksi joko yleiskoneen kutterikulhossa tai veitsellä. Mausta seitifileet suolalla. Pyörittele kalat ruismuruissa. Anna levätä hetki.
  3. Sekoita kastikkeen aineet yhteen ja anna maustua jääkaapissa.
  4. Kun perunapyreen perunat alkavat olla kypsiä, lämmitä maito ja voi kattilassa. Lisää joukkoon tilli. Aja sauvasekoittimella tilli tasaiseksi nesteeseen. Kaada perunoista keitinvesi pois ja anna höyrystyä. Hienonna perunat vatkaimella ja lisää joukkoon tillimaito. Mausta suolalla. 
  5. Paista kalat rapeiksi voissa molemmin puolin ja tarjoile kastikkeen sekä perunapyreen kera.