Rapea kalaburger

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Rapea kalaburger

Ruokaisan hampurilaisen väliin sopii erinomaisesti rapea kalafilee. Burgeri saa mehukkuutta remoulade-kastikkeesta, jossa maistuu karkea sinappi. Kalaburgeri tarjoillaan itse tehtyjen ranskalaisten kera.

 

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

50 
g 
voita
8 
viipaletta 
savujuustoa
4 
hampurilaissämpylää
2 
tomaattia viipaleina
lehtisalaattia
1 
punasipuli viipaleina
Sinappiremoulade:
1 
dl 
majoneesia
1/2 
dl 
kermaviiliä
2 
tl 
karkeaa sinappia
2 
tl 
kaprismarjoja hienonnettuna
2 
tl 
suolakurkkua kuutioituna
1/2 
tl 
suolaa
1/4 
tl 
mustapippuria
  
800 
g 
uuniperunaa
öljyä
1 
tl 
suolaa

Valmistus

  1. Sekoita remouladen ainekset keskenään ja laita kylmään maustumaan.
  2. Leikkaa uuniperunat tikuiksi ja keitä kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ranskalaiset ja anna höyrystyä, jotta ylimääräinen vesi lähtee pois. Kuivaa ranskalaiset talouspaperin päällä. 
  3. Paista kalafileet keskilämpöisellä pannulla voissa rapeiksi noin 12 minuuttia. Nosta kalafileiden päälle savujuustot. 
  4. Paahda sämpylät kuivalla pannulla. Voitele sämpylöiden kannet remouladella ja kokoa ainekset sämpylöiden väliin.
  5. Uppopaista ranskalaiset 180 asteisessa öljyssä rapeiksi ja mausta suolalla. Tarjoile rapea kalahampurilainen itse tehtyjen ranskalaisten kera. Voit korvata uuniperuna-ranskalaiset Finduksen mikrovalmiilla ranskalaisilla.