[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti

Pease-pyörykät marinoidun punajuuren ja vuohenjuustokreemin kanssa

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Pease-pyörykät marinoidun punajuuren ja vuohenjuustokreemin kanssa

Kokeile Pease-herneproteiinia sisältäviä pyöryköitä perinteisten lihapullien sijaan. Tarjoa pyörykät marinoitujen punajuurten ja maukkaan vuohenjuustokreemin kera. Pyörykät sopivat hyvin vaikka juhlien noutopöytään.
'
Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
4
Annosten määrä

Ainesosat

  • Pease-pyörykät:
  • 80 g Pease Rouhe
  • 0,5 keltainen sipuli
  • 0,5 tl sokeria
  • 0,5 rkl kasvislientä
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 40 g korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 0,25 dl vispikermaa
  • 40 g keitettyä perunaa hienonnettuna
  • maustepippuria
  • 7 g voita
  • suolaa ja pippuria
  • Vuohenjuustokreemi:
  • 50 g vuohenjuusto (chevré)
  • 150 g tuorejuustoa
  • Marinoidut punajuuret:
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,25 dl etikkaa
  • 1 dl vettä
  • 2 punajuurta

Valmistus

Pease-pyörykät:

  1. Hienonna sipuli. Lämmitä öljy paistinpannussa japaista sipulia 2-3 minuuttia. Lisää sekaan jäinen Pease-rouhe ja paista vielä 2-3 minuuttia lisää. Lisää sitten kasvisfondi ja anna jäähtyä.

  2. Siirrä rouheseos isoon kulhoon ja sekoita pyöryköiden muut ainekset sekaan. Sekoita tasaiseksi.

  3. Pyörittele seoksesta n. 20 g painoisia pyöryköitä ja anna seistä 20-30 minuuttia.

  4. Lisää voita ja öljyä paistinpannulle ja paista pyöryköitä alhaisella lämmöllä 8-10 minuutin ajan.

Vuohenjuustokreemi:

  1. Hienonna vuohenjuusto, lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Marinoidut punajuuret:

  1. Keitä sokeri, etikka ja vesi. Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi, mielellään mandoliinilla. Laita punajuurisiivut lämpimään nesteeseen ja anna makujen imeytyä n. 30 minuutin ajan.

  2. Asettele Pease-pyörykät ja marinoidut punajuuriviipaleet vadille ja pyöräytä vuohenjuustokreeminokareita ympäri vatia.

Tarjoiluehdotukset

Vieläkin juhlavamman asettelun saat, kun pursotat vuohenjuustokreemin kauniisti. Laita kreemi muovipussiin ja leikkaa pussista kulma auki, niin voit pursottaa kreemin.

[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti