Pease-pyörykät marinoidun punajuuren ja vuohenjuustokreemin kanssa

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4
Pease-pyörykät marinoidun punajuuren ja vuohenjuustokreemin kanssa

Pease-pyörykät marinoidun punajuuren ja vuohenjuustokreemin kanssa

Kokeile Pease-herneproteiinia sisältäviä pyöryköitä perinteisten lihapullien sijaan. Tarjoa pyörykät marinoitujen punajuurten ja maukkaan vuohenjuustokreemin kera. Pyörykät sopivat hyvin vaikka juhlien noutopöytään.
Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

Pease-pyörykät:
0,5 
keltainen sipuli
0,5 
tl 
sokeria
0,5 
rkl 
kasvislientä
1 
rkl 
rapsiöljyä
40 
g 
korppujauhoja
1 
kananmuna
0,25 
dl 
vispikermaa
40 
g 
keitettyä perunaa hienonnettuna
maustepippuria
7 
g 
voita
suolaa ja pippuria
Vuohenjuustokreemi:
50 
g 
vuohenjuusto (chevré)
150 
g 
tuorejuustoa
Marinoidut punajuuret:
0,5 
dl 
sokeria
0,25 
dl 
etikkaa
1 
dl 
vettä
2 
punajuurta

Valmistus

Pease-pyörykät:

  1. Hienonna sipuli. Lämmitä öljy paistinpannussa japaista sipulia 2-3 minuuttia. Lisää sekaan jäinen Pease-rouhe ja paista vielä 2-3 minuuttia lisää. Lisää sitten kasvisfondi ja anna jäähtyä.

  2. Siirrä rouheseos isoon kulhoon ja sekoita pyöryköiden muut ainekset sekaan. Sekoita tasaiseksi.

  3. Pyörittele seoksesta n. 20 g painoisia pyöryköitä ja anna seistä 20-30 minuuttia.

  4. Lisää voita ja öljyä paistinpannulle ja paista pyöryköitä alhaisella lämmöllä 8-10 minuutin ajan.

    Tarjoiluehdotukset

    Vieläkin juhlavamman asettelun saat, kun pursotat vuohenjuustokreemin kauniisti. Laita kreemi muovipussiin ja leikkaa pussista kulma auki, niin voit pursottaa kreemin.