Lohifilee ja sitruunainen jogurttikastike

Valmistusaika
'
Annosten määrä
3
Lohifilee ja sitruunainen jogurttikastike

Lohifileet sitruunaisella jogurttikastikkeella on raikas suomalainen klassikko, joka sopii tarjottavaksi niin arkeen kuin juhlaan. Aterian täydentää Parila Uuni- ja grillikasvikset.
Valmistusaika
'
Annosten määrä
3

Ainesosat

3 
lohifileetä (à n. 150 g)
ripaus mustapippurirouhetta ja suolaa
Kastike:
1 
prk (200 g) ruoanvalmistusjogurttia
1 
sitruunan kuori raastettuna
1 
murskattu valkosipulinkynsi
2 
tl 
juoksevaa hunajaa
½ 
rkl 
tuoretta persiljaa silputtuna
ripaus valkopippuria ja suolaa

Valmistus

  1. Kastike:

    1. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja mausta halutessasi pippurilla ja suolalla.
    2. Anna maustua peitettynä viileässä noin tunnin ajan.
  2. Lohifilee:

    1. Paista tai grillaa fileitä n. 3 min molemmilta puolilta.
    2. Mausta pippurilla ja suolalla.
  3. Valmista kasvikset pakkauksen ohjeen mukaisesti uunissa tai grillissä. Halutessasi voit tarjota lisänä raikasta salaattia ja viimeistellä annoksen tuoreilla yrteillä.