Libanonilainen falafel-pita

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Libanonilainen falafel-pita

Lähi-idästä kotoisin olevat friteeratut falafel-pyörykät sopivat hyvin pitaleivän väliin. Annos viimeistellään jogurttikastikkeella, jossa maistuu minttu, sitruuna ja valkosipuli.

 

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

50 
g 
voita
4 
pitaleipä
1 
ps 
jääsalaatti
 revittynä
2 
 viipaleina
1 
punasipuli
 ohuina renkaina
1/3 
kurkku
 viipaleina
 Jogurttikastike:
2 
dl 
ruokajogurttia
8 
minttua
 hienonnettuna
1/2 
 sitruunan mehu ja kuori
1 
tl 
suolaa
1/2 
tl 
sokeria
1 
valkosipulinkynsi
 raastettuna

Valmistus

  1. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja anna maustua kylmässä. 

  2. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle. Laita voi pannulle ja paista falafel-pyöryköitä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kuumia ja pinnalta rapeita.

  3. Lämmitä pitaleivät uunissa tai mikrossa. Halkaise pitaleivät ja kokoa leivän väliin salaatti, tomaatti, punasipuli ja kurkku. Nosta päällimmäiseksi falafel-pyörykät ja lusikoi päälle runsaasti jogurttikastiketta. Tarjoa pitaleipä paperitaskusta.