[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti

Libanonilainen falafel-pita

Katso
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4
Katso

Lähi-idästä kotoisin olevat friteeratut falafel-pyörykät sopivat hyvin pitaleivän väliin. Annos viimeistellään jogurttikastikkeella, jossa maistuu minttu, sitruuna ja valkosipuli.

 

'
Valmistusaika
4
Annosten määrä

Ainesosat

  • 1 pkt Falafel pyörykät (vegaani)
    vegaaniset falafel pyörykät
  • 50 g voita
  • 4 pitaleipää
  • 1 ps jääsalaatti revittynä
  • 2 tomaattia viipaleina
  • 1 punasipuli ohuina renkaina
  • 1/3 kurkku viipaleina
  • Jogurttikastike:
  • 2 dl ruokajogurttia
  • 8 lehteä minttua hienonnettuna
  • 1/2 sitruunan mehu ja kuori
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna

Valmistus

  1. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja anna maustua kylmässä. 

  2. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle. Laita voi pannulle ja paista falafel-pyöryköitä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kuumia ja pinnalta rapeita.

  3. Lämmitä pitaleivät uunissa tai mikrossa. Halkaise pitaleivät ja kokoa leivän väliin salaatti, tomaatti, punasipuli ja kurkku. Nosta päällimmäiseksi falafel-pyörykät ja lusikoi päälle runsaasti jogurttikastiketta. Tarjoa pitaleipä paperitaskusta.

[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti