Larb Gai -salaatti

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Larb Gai -salaatti

Larb Gai on suosittu thaimaalainen ruoka, joka valmistetaan yleensä broilerin jauhelihasta. Sen voi korvata myös possulla tai naudalla. Minttu ja lime antavat salaatille sen ominaisen maun. Larb Gain voi tarjoilla salaattina tai sen voi annostella salaatinlehtien päälle, jolloin suupalat on kätevä syödä sormin.

 

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

400 
g 
broilerin, porsaan tai naudan jauhelihaa
2 
rkl 
öljyä
1/2 
rkl 
chilirouhetta
2 
tl 
sokeria
3 
rkl 
kalakastiketta
2 
limen mehu
4 
salottisipuli
 suikaleina
1/2 
pnt 
korianteria hienonnettuna
1/2 
pnt 
thai-basilikaa
 hienonnettuna
1/2 
pnt 
 tuoreita mintunlehtiä
3 
kevätsipulia
1/2 
dl 
jasmiiniriisia

Valmistus

  1. Paahda riisiä kuivalla pannulla noin 10−15 minuuttia kunnes se on kullanruskeaa. Hienonna riisi morttelissa tasaiseksi ”korppujauhoksi”.

  2. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää pannulle öljy. Lisää jauheliha ja paahda kypsäksi. Nosta jauheliha pois pannulta kulhoon. 

  3. Paahda samalla pannulla kasvisekoitusta noin 5 minuuttia ja nosta jauhelihan päälle. 

  4. Lisää kulhoon jäähtynyt paahdettu riisi ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kaikki loput aineet ja nostele tasaiseksi. Mausta vielä halutettasi kalakastikkeella ja limemehulla. Tarjoile joko salaattina tai pienten salaatinlehtien päältä sormisyötävänä.