[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti

Larb Gai salaatti

Larb Cai -salaatti
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Larb Gai on suosittu thaimaalainen ruoka, joka valmistetaan yleensä broilerin jauhelihasta. Sen voi korvata myös possulla tai naudalla. Minttu ja lime antavat salaatille sen ominaisen maun. Larb Gain voi tarjoilla salaattina tai sen voi annostella salaatinlehtien päälle, jolloin suupalat on kätevä syödä sormin.

 

'
Valmistusaika
4
Annosten määrä

Ainesosat

  • 400 g broilerin, porsaan tai naudan jauhelihaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 ps Wok Spicy Zanju
    Wok Spicy Zanju
  • 1/2 rkl chilirouhetta
  • 2 tl sokeria
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 2 limen mehu
  • 4 salottisipulia suikaleina
  • 1/2 pnt korianteria
  • 1/2 pnt thai-basilikaa
  • 1/2 pnt tuoreita mintunlehtiä
  • 3 kevätsipulia
  •  
  • 1/2 dl jasmiiniriisiä

Valmistus

  1. Paahda riisiä kuivalla pannulla noin 10−15 minuuttia kunnes se on kullan ruskeaa. Hienonna riisi morttelissa tasaiseksi ”korppujauhoksi”.
  2. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää pannulle öljy. Lisää jauheliha ja paahda kypsäksi. Nosta jauheliha pois pannulta kulhoon. 
  3. Paahda samalla pannulla kasvisekoitusta noin 5 minuuttia ja nosta jauhelihan päälle. 
  4. Lisää kulhoon jäähtynyt paahdettu riisi ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kaikki loput aineet ja nostele tasaiseksi. Mausta vielä halutettasi kalakastikkeella ja limemehulla. Tarjoile joko salaattina tai pienten salaatinlehtien päältä sormisyötävänä.
[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti