Kullanrapeat kalafileet hernehummuksen kera

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Kullanrapeat kalafileet hernehummuksen kera

Tässä on näyttävä mutta helppotekoinen alkupala illallispöytään! Raikkaat salaattikupit täytetään rapeilla kalafileillä ja mehevällä hernehummuksella.

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

4 
kpl 
retiisejä
0,5 
rkl 
oliiviöljyä
1 
tl 
tilliä hienonnettuna
8 
kpl 
kuperia salaatinlehtiä
Hernehummus:
1,25 
dl 
pakasteherneitä
0,5 
st 
valkosipulinkynsi
50 
g 
rahkaa tai tuorejuustoa
1 
rkl 
tuoretta minttua
0,5 
limen mehu
1 
rkl 
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Valmistus

  1. Valmista kalafileet pakkauksen ohjeiden mukaan.

  2. Kuumenna herneet pakkauksen ohjeiden mukaan ja anna jäähtyä. Sekoita hienonnetun valkosipulin, rahkan tai tuorejuuston, mintun, limemehun ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

  3. Viipaloi retiisit ohuiksi siivuiksi esimerkiksi mandoliinilla ja laita kylmään veteen n. 10 minuutin ajaksi. Kaada vesi pois ja sekoita retiiseihin oliiviöljy ja hienonnettu chili.

  4. Paloittele kalafileet. Laita salaatinlehdelle hernehummusta ja kalapala. Viimeistele chilimaustetuilla retiisinsiivuilla.

Tarjoiluehdotukset

Voit kokeilla hernehummuksen sijaan myös muita täytteitä, kuten esimerkiksi tilli-jogurttikastiketta.