Katkarapu stir & fry

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4
Katkarapu stir & fry

Aasialainen stir & fry on nopea ja helppo herkku. Ainekset sekoitellaan yhteen, paistetaan ja tarjoillaan riisin tai nuudelien kera. Kastike saa potkua sriracha-kastikkeesta.

 

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

2 
rkl 
rypsiöljyä
1 
rkl 
seesamiöljyä
2 
valkosipulinkynsi
 hienonnettuna
2 
cm 
pala inkivääriä
 raastettuna
1 
sitruunaruoho
 ohuina viipaleina
300 
g 
katkarapuja
 sulatettuna
1/2 
pnt 
korianteria hienonnettuna
 Kastike:
1 
dl 
light-soijaa
1 
rkl 
punaviinietikkaa
1 
rkl 
fariinisokeria
1 
rkl 
maissitärkkelystä
1 
rkl 
sriracha-kastiketta

Valmistus

  1. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja anna maustua huoneenlämmössä.
  2. Lämmitä laakea paistinpannu tai wok-pannu kuumaksi. Laita pannulle rypsiöljy ja seesamiöljy. Lisää joukkoon myös valkosipuli, inkivääri ja sitruunaruoho. Kuullota noin 10 sekuntia ja lisää joukkoon kasvissekoitus. Paista käännellen noin 5 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon katkaravut. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon kastike. Kypsennä kunnes liemi suurustuu. 
  4. Viimeistele annos leikkaamalla joukkoon korianteria. Tarjoa katkarapu stir & fry keitetyn riisin tai nuudelien kera.