Hans Välimäen vegepannupihvit, krossattua perunaa ja haudutettua sipulia

vegepannupihvi
5 min
valmistusaika
30 min
kypsennysaika
4
Annokset

Pannupihvit ovat perinteistä kotiruokaa ja tämän herkun voi tehdä myös kasvisversiona! Hans Välimäki on kehittänyt sekasyöjillekin maistuvan klassikkoannoksen kasvisversion Green Cuisinen Vegeburgereista krossatun perunan ja haudutetun sipulin kera.

Valmistus

  1. Valmista krossatut perunat: Keitä perunat kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja höyrytä perunoista ylimääräinen vesi pois. Ruskista voi pienessä kattilassa (150g), kunnes voi saa kauniin kullanruskean värin. Murskaa perunat, mausta voilla ja tarvittaessa suolalla. Pyöräytä nopeasti perunamurske paistinpannulla/kattilassa, lisää ruohosipulisilppu ja sitruunankuori sekä mehu.

  2. Valmista haudutettu sipuli: Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa. Lisää sipuliviipaleet öljyyn ja ruskista niitä hetki kuitenkaan niitä polttamatta, kunnes sipulit ovat kauniin kullanruskeita, pehmeitä ja maukkaita. Mausta niitä kuitenkin lisää sokerilla, suolalla, pippurilla ja timjamilla.

  3. Valmista vegeburgerit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa pihvi krossatun perunan ja haudutetun sipulin kanssa.

Tarjoiluehdotukset

  • Lisää kasviksia saat lautaselle tarjoamalla lisukkeeksi suolavedessä keitettyä parsakaalia. Voit maustaa sen jälkikäteen tilkalla sitruunamehua, parmesaaniraasteella ja tuoreilla yrteillä tai oliiviöljyllä ja yrteillä.

Ainesosat

Product Ingredients

Ainesosien luettelo

2 
pkt
 
HAUDUTETTU SIPULI:
2-3 
keltasipulia kuorittuina ja siivutettuina
ripaus timjamia
1 
tl
 
sokeria
 
suolaa ja pippuria
KROSSATTU PERUNA:
600-800 
g
 
uusia perunoita
1-2 
tl
 
suolaa keitinveteen
1-1,5 
dl
 
ruskistettua voita tai oliiviöljyä
1 
sitruunan mehu ja kuori
1 l vettä perunoiden keittämiseen
1-2 
rkl
 
silputtua ruohosipulia

Oletko valmistanut tämän reseptin? Jätä meille arvostelu!

Anna lisätietoja:
* Pakollinen tieto
* Pakollinen tieto