Hans Välimäen vegepannupihvit, krossattua perunaa ja haudutettua sipulia

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4
Hans Välimäen vegepannupihvit, krossattua perunaa ja haudutettua sipulia

Pannupihvit ovat perinteistä kotiruokaa ja tämän herkun voi tehdä myös kasvisversiona! Hans Välimäki on kehittänyt sekasyöjillekin maistuvan klassikkoannoksen kasvisversion Green Cuisinen Vegeburgereista krossatun perunan ja haudutetun sipulin kera.

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

HAUDUTETTU SIPULI:
2-3 
keltasipulia kuorittuina ja siivutettuina
ripaus timjamia
1 
tl 
sokeria
 suolaa ja pippuria
KROSSATTU PERUNA:
600-800 
g 
uusia perunoita
1-2 
tl 
suolaa keitinveteen
1-1,5 
dl 
ruskistettua voita tai oliiviöljyä
1 
sitruunan mehu ja kuori
1 l vettä perunoiden keittämiseen
1-2 
rkl 
silputtua ruohosipulia

Valmistus

  1. Valmista krossatut perunat: Keitä perunat kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja höyrytä perunoista ylimääräinen vesi pois. Ruskista voi pienessä kattilassa (150g), kunnes voi saa kauniin kullanruskean värin. Murskaa perunat, mausta voilla ja tarvittaessa suolalla. Pyöräytä nopeasti perunamurske paistinpannulla/kattilassa, lisää ruohosipulisilppu ja sitruunankuori sekä mehu.

  2. Valmista haudutettu sipuli: Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa. Lisää sipuliviipaleet öljyyn ja ruskista niitä hetki kuitenkaan niitä polttamatta, kunnes sipulit ovat kauniin kullanruskeita, pehmeitä ja maukkaita. Mausta niitä kuitenkin lisää sokerilla, suolalla, pippurilla ja timjamilla.

  3. Valmista vegeburgerit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa pihvi krossatun perunan ja haudutetun sipulin kanssa.

Tarjoiluehdotukset

Lisää kasviksia saat lautaselle tarjoamalla lisukkeeksi suolavedessä keitettyä parsakaalia. Voit maustaa sen jälkikäteen tilkalla sitruunamehua, parmesaaniraasteella ja tuoreilla yrteillä tai oliiviöljyllä ja yrteillä.

MITÄ MIELTÄ ASIAKKAAMME OVAT
Anna arvio
Tietosi
*
*
Arviosi
Anna arvio
*
*
Arvioi ensimmäisenä tätä reseptiä