Kasvispyöryköitä kermakastikkeessa, perunamuhennosta ja puolukoita

Annosten määrä
4
Kasvispyöryköitä kermakastikkeessa, perunamuhennosta ja puolukoita

Annosten määrä
4

Ainesosat

Vegetaarinen kermakastike:
3 
dl 
kaurakermaa
1,5 
rkl 
kasvisfondia
1 
rkl 
vegaanista mustaviinimarjahyytelöä
 (gelatiini korvattu pektiinillä)
1 
rkl 
kiinalaista soijaa
suolaa ja mustapippuria
Perunamuhennos:
600 
g 
perunoita
2-3 
rkl 
oliiviöljyä
2 
dl 
raskankermaa (vegaani) tai kauramaitoa
suolaa ja pippuria
Puolukat:
175 
g 
puolukoita
0,25 
dl 
hienoa sokeria

Valmistus

  1. Kuumenna kasvispyörykät pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Sekoita keskenään kauramaito, kasvisfondi, mustaviinimarjahyytelö ja soija. Keitä noin 5 minuuttia ja mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta halutessasi Maizenalla.
  3. Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden höyrytä hetki. Survo perunat ja sekoita joukkoon oliiviöljy ja ranskankerma (vegaani) tai kauramaito. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Sekoita sulatetut tai jäiset puolukat ja sokeri. Tarjoile kun sokeri on sulanut.
  5. Tarjoile kasvispyörykät perunamuhennoksen, kermakastikkeen ja puolukoiden kanssa.