Remouladekastike

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4
Remouladekastike sopii täydellisesti englantilaistyylisten Fish & Crisp kalafileidemme kanssa. Rapeiden kalafileiden ja runsaan remouladen yhdistelmä on täyttä taikaa. Remoulade maistuu hyvältä grilliruoan kanssa tai dippinä. Jos sitä jää yli, voit kokeilla sitä yhdessä kalapuikkojen kanssa seuraavana päivänä!
Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

1 
dl
 
majoneesia
1 
dl
 
ranskankermaa
1 
lime
1 
tl
 
sinappia
1 
tl
 
currymaustetta
1 
dl
 
kurkkusalaattia tai hienonnettua maustekurkkua
1 
omena
maun mukaan

Valmistus

  1. Sekoita majoneesi ja ranskankerma keskenään.

  2. Lisää limemehu, sinappi ja curry.

  3. Raasta omena. Sekoita majoneesin ja ranskankerman joukkoon kurkkusalaatti tai hienonnettu maustekurkku sekä raastettu omena. Mausta persiljalla oman maun mukaan.

  4. Anna viilentyä jääkaapissa 30 min ennen tarjoilua.

Tarjoiluehdotukset

Vieläkin helpompi tapa tehdä remoulade-kastiketta on sekoittaa yhteen majoneesia ja maustekurkun paloja. Voit sekoittaa joukkoon myös vähän hienonnettua persiljaa.

Remoulade-kastike sopii hyvin yhteen paitsi fish&chipsien, myös muiden meren antimien kanssa, olivatpa ne sitten leivitettyjä tai ei. Kokeile kastiketta vaikkapa siian kanssa tai kalaburgerin kastikkeena!

Tiesitkö, että remoulade on suosittu dippi myös leivälle. Testaa kastiketta vaikkapa vaalean leivän ja paahtopaistisiivun kera.

Remoulade on klassinen, ranskalaisessa keittiössä kehitetty kylmä kastike, ja se on läheistä sukua tartar-kastikkeelle. Alun perin kastike kehitettiin etenkin liharuoille, mutta nykyään se on erityisen suosittu kalaruokien kanssa, ja sitä käytetään usein myös dippinä tai maustekastikkeena. Remouladea käytetään ja varioidaan usein myös yhdysvaltalaisen ruokakulttuurin kreolikeittiössä, joka onkin osa ”Lousianalaista keittiötä” mikä taas perustuu monin osin ranskalaisiin vaikutteisiin.
MITÄ MIELTÄ ASIAKKAAMME OVAT
Anna arvio
Tietosi
*
*
* Pakollinen tieto
Arviosi
Anna arvio
*
*
* Pakollinen tieto
Arvioi ensimmäisenä tätä reseptiä