Kalapuikkojen kastikkeet

10 min
valmistusaika
10 min
kypsennysaika
4
Annokset

Hyviä kastikkeita kalapuikoille

Kalapuikkoja voi valmistaa monella tapaa. Yksi Findusin suosituimmista kalapuikkoresepteistä on kalapuikot wrapissa erilaisilla lisukkeilla höystettynä. Kalapuikot ja kalanugetit ovat suosittua naposteltavaa mutta sopivat myös tarjottavaksi perinteisesti esimerkiksi riisin tai uuniperunoiden kanssa. Silloin tarvitaan hyvää kastiketta.

Suosittuja kalapuikkojen ja kalanugettien kastikkeita:

•    Remouladekastike
•    Tulinen chilidippi
•    Tilli-jogurttikastike
•    Hernepyree
•    Kermaviilikastike kalalle

Tässä on muutama muu kastikeresepti kalapuikoille. Toinen on lämmin ja toinen on kylmä ja molemmat ovat helppoja valmistaa.

Valmistus

    Kylmä jogurttikastike

    1. Leikkaa pavut ohuiksi siivuiksi.
    2. Sekoita joukkoon papujen siivut.
    3. Keitä vihreät pavut nopeasti, noin 2 minuuttia. Niiden tulisi olla vihreitä ja napakoita. Huuhdo ne kylmän veden alla ja anna valua lävikössä.
    4. Sekoita jogurtti, sinappi, öljy sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori sopivan kokoisessa kulhossa.
    5. Soseuta fetajuusto haarukalla ja sekoita se kastikkeen joukkoon.

    Lämmin hunaja-osterikastike

    1. Lämmitä öljy paistinpannussa tai pannulla.
    2. Sekoita öljyyn osterikastike, hunaja, chili, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
    3. Sekoita joukkoon raastettu inkivääri ja valkosipuli. Anna hautua sekoittaen 2–3 minuuttia.
    4. Sekoita joukkoon sooda- tai tonic-vesi ja anna kiehua hiljalleen 2–3 minuuttia.
    5. Sekoita valmiit kalapuikot tai kalanugetit kastikkeeseen ja nauti!

    Tarjoiluehdotukset

    • Voit varioida jogurttikastiketta sekoittamalla siihen pinaattia vihreiden papujen lisäksi. Mausta lisäksi rouhitulla mustapippurilla.

      Voit myös korvata Dijon-sinapin piparjuurisoseella tai Worchester-kastikkeella saadaksesi vaihtelua aterian makumaailmaan.

      Hunaja-osterikastike sopii täydellisesti myös kanan tai porsaanlihan kanssa, tai vaikka kastikkeeksi wok-sekoitukseen.

    Ainesosat

    Product Ingredients

    Ainesosien luettelo

    - Kylmä jogurttikastike:
    125 
    g
     
    vihreitä papuja
    2 
    dl
     
    turkkilaista jogurttia
    1 
    tl
     
    (Dijon) sinappia
    1 
    rkl
     
    oliiviöljyä
    1/2 
    sitruuna (mehu ja kuori)
    0,5-1 
    tl
     
    suolaa
    150 
    g
     
    fetajuustoa
    - Lämmin hunaja-osterikastike:
    2 
    rkl
     
    öljyä
    1 
    rkl
     
    raastettua inkivääriä
    1 
    rkl
     
    pieneksi leikattua valkosipulia
    2 
    rkl
     
    osterikastiketta
    1 
    rkl
     
    hunajaa
    0,5-1 
    tl
     
    Suolaa ja pippuria
    4 
    rkl
     
    sooda- tai tonic-vettä (maustamatonta tai sitruunan makuista)

    Oletko valmistanut tämän reseptin? Jätä meille arvostelu!

    Anna lisätietoja:
    * Pakollinen tieto
    * Pakollinen tieto