Ainesosat
Valmistus
Kylmä jogurttikastike
- Leikkaa pavut ohuiksi siivuiksi.
- Sekoita joukkoon papujen siivut.
- Keitä vihreät pavut nopeasti, noin 2 minuuttia. Niiden tulisi olla vihreitä ja napakoita. Huuhdo ne kylmän veden alla ja anna valua lävikössä.
- Sekoita jogurtti, sinappi, öljy sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori sopivan kokoisessa kulhossa.
- Soseuta fetajuusto haarukalla ja sekoita se kastikkeen joukkoon.
Lämmin hunaja-osterikastike
- Lämmitä öljy paistinpannussa tai pannulla.
- Sekoita öljyyn osterikastike, hunaja, chili, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
- Sekoita joukkoon raastettu inkivääri ja valkosipuli. Anna hautua sekoittaen 2–3 minuuttia.
- Sekoita joukkoon sooda- tai tonic-vesi ja anna kiehua hiljalleen 2–3 minuuttia.
- Sekoita valmiit kalapuikot tai kalanugetit kastikkeeseen ja nauti!
Tarjoiluehdotukset
Voit varioida jogurttikastiketta sekoittamalla siihen pinaattia vihreiden papujen lisäksi. Mausta lisäksi rouhitulla mustapippurilla.
Voit myös korvata Dijon-sinapin piparjuurisoseella tai Worchester-kastikkeella saadaksesi vaihtelua aterian makumaailmaan.
Hunaja-osterikastike sopii täydellisesti myös kanan tai porsaanlihan kanssa, tai vaikka kastikkeeksi wok-sekoitukseen.